2 kişinin öldüğü maden faciasında gözaltı kararı
İHA

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesindeki ormanlık alanda 1 öy önce meydana gelen metan gazı patlamasında Erdem Korkmaz ve Uğur Korkmaz isimli işçiler, hayatlarını kaybetti.

Patlamadan yaralı kurtulan 51 yaşındaki Bahri Yeniay ise vücudundaki yanıklar nedeniyle İstanbul'a sevk edildi.

JANDARMA DAHA ÖNCE KAPATMIŞ

Patlamanın yaşanmasının ardından olay yeriyle ilgili bir detay, valilik tarafından yapılan açıklama ile ortaya çıktı. Vali Yardımcısı Turgut Subaşı'nın da doğruladığı olayda, madenin yaklaşık bir ay önce kolluk kuvvetleri tarafından kapatıldığı öğrenildi. Jandarma ekiplerinin kapattığı kaçak madenin, çok geçmeden yeniden açılarak kömür alınmak istendiği sırada içeride biriken gazların patladığı aktarıldı.

2 kişinin öldüğü maden faciasında gözaltı kararı

2 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Güvenlik güçlerine olayın haber verilmesinin ardından ülke ve dünya genelinde adından söz ettiren Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekiplerine de haber verildi. Arama kurtarma için ilk olarak 6 kişilik özel tim oluşturuldu. Cihazlar ile ocak girişine gelen ekipler önce metan gazının yoğunluğunu ölçtü. Cihazların üst düzeyde alarm vermesinin ardından madenin havalandırılması için cihaz da temin edildi. 6 kişilik tahlisiye ekibi, yoğun metan gazının arasında özel donanımlı cihazlarıyla birlikte madene girdi. Vücutlarında yanıkların da olduğu tespit edilen Erdem Korkmaz ve Uğur Korkmaz isimli iki işçinin cansız bedenine ulaştı.

İŞÇİLER TOPRAĞA VERİLDİ

İşçiler Uğur Korkmaz ve Erdem Korkmaz'ın cenaze namazları, öğle namazının ardından ilçeye bağlı Çatalağzı beldesinde aynı camide kılındı. Cenaze namazına Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve işçilerin yakınları katıldı. Cenaze namazı sırasında, işçilerin yakınları tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından işçilerden bekar olan Uğur Korkmaz Çatalazğı beldesinde, evli ve 1 çocuk babası olan Erdem Korkmaz ise Muslu beldesinde toprağa verildi.

2 kişinin öldüğü maden faciasında gözaltı kararı

4 ŞÜPHELİNİN JANDARMADAKİ SORGULARI SÜRÜYOR

Olayın yaşanmasının hemen ardından Cumhuriyet savcılığı, olayı yakından takip etti. Görevlendirilen Cumhuriyet savcısı, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Başlatılan geniş çaplı soruşturma doğrultusunda gözaltılar gerçekleştirildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri de olaya ilişkin çalışma gerçekleştirdi. Ruhsatsız (kaçak) olarak işletilen madenin sahibi olduğu belirlenen Ş. T., F. T. ve E. T. gözaltına alındı.

TUTUKLANDILAR

Adliyeye sevk edilen ocak sahipleri Şenol T., Fatih T. ve Ercan T. ile ocağın bulunduğu alanın sahibi İshak K., savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. 4 şüpheli, 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçundan tutuklandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)