TİSK’ten asgari ücret açıklaması
ensonhaber.com

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, aralık ayında toplanacak ve 4 kez yapılacak görüşmelerin sonunda yeni asgari ücret belli olacak.

Geçen yıl yüzde 21 zam yapılırken, bu yıl tahmini zammın yüzde 20 olacağı öngörülüyor.

3 BİN 500 LİRAYA ÇIKABİLİR

Böylelikle merakla beklenen asgari ücret, yüzde 20 ile net 3 bin 390 liraya yükselmiş olacak.

Ancak bir başka beklenti yüzde 22 zam yapılması…

Bu durumda da gelecek yıl brüt asgari ücret 4.364,50 liraya, net asgari ücret ise 3.447.50 liraya çıkmış olacak.

TİSK: SIKI İSTİŞARE İÇERİSİNDEYİZ

Rakamlar işçiler için umut verici, fakat işveren aynı kanıda değil…

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu, yazılı açıklamasında, yaşanılan olağanüstü süreçte devletin tüm kurum ve kuruluşlarının koronavirüs salgınının ülkedeki ve çalışma hayatındaki etkilerini en aza indirmek için büyük bir özveri ile çalıştığını vurgulandı.

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret konusunda başta Türk-İş olmak üzere işçi konfederasyonları, işveren kuruluşları, 81 ildeki işletme ve temsilcileriyle sıkı bir istişare halinde olduklarını belirten TİSK Yönetim Kurulu, açıklamada şu ifadeleri kullandı:

TİSK’ten asgari ücret açıklaması

“HEM ÇALIŞAN HEM İŞVEREN BAKIŞI”

“Çalışma hayatının paydaşları, işçi, işveren ve kamu olarak ortak akılla hareket ederek tüm tarafların refahını koruyacak bir asgari ücret için çalışmalarımız devam ediyor. Milyonlarca çalışanımızın hayatını doğrudan ilgilendiren bu konuda, hem çalışan hem işveren bakışını anlamak için gerçekleştirdiğimiz araştırmalar ile kamuoyunun beklentilerini takip ediyoruz. Bu doğrultuda, sahadan aldığımız yüz binlerce satır veri, görüş ve öneri, ayrıca uzman ekipler ile gerçekleştirdiğimiz teknik analizlerle çalışmalarımızı yapmaya devam ediyoruz.”

“DENGELİ BİR ASGARİ ÜCRETİN BELİRLENMESİNİ ÖNEMLİ BULUYORUZ”

TİSK Yönetim Kurulu, birinci önceliklerinin her zaman olduğu gibi ülkenin ve çalışanların sürdürülebilir refahı olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:

“Bu yıl, asgari ücret müzakereleri küresel boyutta devam eden olağanüstü ekonomik şartların gölgesinde gerçekleşecek. Refah seviyelerini, istihdamı korumak, ilave istihdam ve yeni yatırım oluşturmak, salgında zor durumda kalan sektörlerin üzerindeki baskıyı azaltmak için dönemin koşullarını ve uzun vadeli ekonomik etkileri dikkate alan, dengeli bir asgari ücretin belirlenmesini bu yıl her zamankinden de önemli buluyoruz.”

“TOPLAM FAYDA ODAKLI ÇALIŞMALARIMIZI KOMİSYONA SUNACAĞIZ”

"Bizim için tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte büyüyebilmek esas" ifadelerini kullanan TİSK Yönetim Kurulu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Çalışma arkadaşlarımızın hayat kalitesini kalıcı şekilde artıracak ve büyük küçük bütün işletmelerimize değer katacak her türlü kararın en büyük destekçisiyiz. Bu yaklaşımla ortaya koyacağımız toplam fayda odaklı çalışmalarımızı komisyona sunmaya hazırlanıyoruz. Bu sene asgari ücret için gerek küresel enflasyon, gerek ülkemizin rekabetçiliğini etkileyen diğer faktörler de değerlendirilerek optimal ve akılcı seviyede uzlaşı sağlayacağımıza inancımız tamdır.”