Taşköprü sarımsağı AB'den coğrafi işaret tescili aldı
AA

Taşköprü sarımsağı Türkiye'nin önemli coğrafi işaretlerinden biri. Bu markanın Avrupa Birliği (AB) tarafından da tescil edilmesi üreticiyi memnun etti.

Avrupa Birliği (AB) gazetesinde aralık ayında yayınlandıktan sonra askıya çıkan Taşköprü sarımsağı ile ilgili başvuru için 3 aylık bekleme süreci tamamlandı.

BEKİR PAKDEMİRLİ PAYLAŞTI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından, "Taşköprü'nün dünyaca ünlü 'beyaz altın'ı Taşköprü sarımsağı, Avrupa Birliğinden coğrafi işaret tescili aldı. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." paylaşımında bulundu.

"BEYAZ ALTIN TAŞKÖPRÜ SARIMSAĞI"

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, yaptıkları girişimler sonucu üreticinin beyaz altını Taşköprü sarımsağının Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret almasının sevincini yaşadıklarını söyledi.

Taşköprü sarımsağı tescillendi

4 BİN ÇİFTÇİNİN GEÇİM KAYNAĞI

Bölgede 4 bin çiftçinin geçimini sarımsakla sağladığını belirten Çatal, "Yıllık ortalama 20 bin ton sarımsak üretimi yapılmaktadır. Sarımsak üretimi için kullanılabilecek yeni alanlar açılmaya başlandı." dedi.

Taşköprü sarımsağı tescillendi

AB'NİN COĞRAFİ İŞARET LİSTESİNDE 7 ÜRÜNÜMÜZ OLDU

Son kararlarla birlikte AB'nin coğrafi işaret listesinde Türkiye'den "Antep Baklavası/Gaziantep Baklavası", "Aydın İnciri", "Malatya Kayısısı", "Aydın Kestanesi", "Taşköprü Sarımsağı", "Milas Zeytinyağı" ve "Bayramiç Beyazı" tescil edilmiş 7 ürün bulunuyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)