Silivri Yoğurdu coğrafi işaret tescil belgesi aldı

Silivri Yoğurdu, kendisine has kıvamı ve lezzeti ile uzun yıllardır ilçenin adı ile özdeşleşen bir ürün. İlçenin lokantalarında menüye dahil olan ve salata gibi sipariş edilen bu tat artık hak ettiği tescile kavuştu.

Adına festival düzenleniyor

Adına bu yıl 60’ıncısı düzenlenen Silivri Yoğurdu Festivali'nde, Silivri'ye has yoğurt Türk Patent ve Marka Kurumu'nca tescillenerek coğrafi işaret belgesi aldı.

Silivri Yoğurdu'nun coğrafi işaret belgesi TPE yetkilisi tarafından Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a takdim edildi.

“Coğrafi işaretlemesi alındı”

İHA'nın haberine göre, Silivri Yoğurdu'nun coğrafi işaretlemesinin alındığını dile getiren Yılmaz, “Bütün yerleşim yerleri şehirler kültürleriyle tarihleriyle lezzetleri ile övünür. Literatürlere geçebilmek için çeşitli kalite onaylarını almak için var gücüyle çalışırlar. Mesela, Gaziantep şehrinin tam 200 tane ürününün coğrafi işaret belgesi var. Peki Silivri’nin doğası, kültürü, yemekleri, folklorla, belki de Türkiye’nin en müstesna olan ilçesi olan Silivri’nin bir coğrafi işaretli ürünü var mıydı? Yoktu.

Silivri yoğurdu coğrafi işaret tescil belgesi aldı VİDEO


Silivri yoğurdu

Marka tescili yapıldı, coğrafi işaretlemesi alındı

İşte biz de buradan yola çıktık. 60'ıncısını düzenlediğimiz geleneksel Yoğurt Festivali'nde Silivri’nin artık bir coğrafi işareti var. O da 'Silivri Yoğurdu'. Marka tescili yapıldı, coğrafi işaretlemesi alındı. Silivri Yoğurdu artık bundan sonra literatürlere girdi. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Silivri

Silivri yoğurdu

Silivri