Samsun'un mavi bayraklı plajlarında deniz sezonu açıldı
AA

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamaların 1 Temmuz'da sona ermesinin ardından Samsun ve çevre illerden gelen birlerce kişi, hafta sonu denizin ve güneşin keyfini çıkardı.

BELEDİYENİN İŞLETTİĞİ PLAJ VE KAFELERDE YOĞUNLUK BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Kültür Turizm Ticaret A.Ş. tarafından işletilen millet bahçesi kafe, medrese kafe, panorama müze kafe, Bandırma müze kafe, Çobanlı İskele Kafe, Ayvacık İskele Kafe, Kültür Kafe, Sanat Kafe, Denizkızı Kafe Plaj, Palmiye Kafe Plaj, İncesu Kafe Plaj, Çakırlar Kafe plaj ve Çakırlar Yalı Kafe plajda özellikle hafta sonları binlerce kişinin ağırlandığı bildirildi.

Samsun deniz sezonu açıldı

Samsun'un 13 mavi bayraklı plajında denetim yapan Kopenhag merkezli Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) yetkilerinin, Fener Plajı, İnci Plajı, Körfez Plajı, Omtel Plajı, İncesu Plajı, Terme Karavan Plajı, Terme Çevre Eğitim Plajı, Nazar Plajı, Gençlik Plajı, Denizevleri Plajı, Denizkızı Plajı, Dantel Plajı ve Golf Plajı'ndaki incelemelerini sürdürdüğü, çevre, sağlık ve güvenlik gibi kriterlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı vurgulandı.

Mavi Bayraklı plaj sayısı artıyor

"SAMSUN'DA MAVİ BAYRAKLI 13 PLAJ VAR"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun'un dünyanın en özel şehirlerinden biri olduğunun altını çizerek, "Mavi Bayraklı 13 plajımız var. Ama tüm plajlarımızın mavi bayrağa sahip olması için çalışıyoruz. Buna yönelik de çevre yatırımlarımıza büyük önem veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Demir, şunları kaydetti: "Halkımıza en iyi hizmeti vermek adına tüm imkanlarımızı ve gücümüzü seferber ederek hizmetlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Sahillerdeki plaj ve yürüyüş yollarını 24 saat temiz tutuyoruz. Kumsalları, yeşil alanları ve yürüyüş yollarını atık ve çöplerden arındırarak kullanıma hazır hale getiriyoruz. Tuvaletler ve duş kabinlerini ise anlık olarak dezenfekte ediyoruz. Bunun yanında halk plajlarımız her hafta, mavi bayraklı plajlarımız ise 3 gün de eleme makinesiyle eliyor, makinenin girmediği yerleri ise el yordamıyla temizliyoruz."

Mavi Bayraklı plaj sayısı artıyor

Samsun'da yaz sezonu açıldı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)