Ruhsar Pekcan: Esnaf ve sanatkarların destek başvuruları başlıyor
AA

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığı ve Google Türkiye iş birliğinde video konferans yöntemiyle düzenlenen "Dijital Dönüşümle Fark Yaratan Esnaflar Programı"nda katıldı.

Bakan Pekcan, buradaki konuşmasında ekonominin bel kemiği olan ve salgından olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik destek çalışmalarını etkinlikle sürdürmeye devam ettiklerini bildirdi.

Ruhsar Pekcan: Esnaf ve sanatkarların destek başvuruları başlıyor VİDEO

"DESTEKLER HAYATA GEÇİRİLİYOR"

Bu noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan destekleri hayata geçirdiklerini dile getiren Pekcan, şunları söyledi:

"Dün itibarıyla Resmi Gazete'de yayımlanan esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlere koronavirüs salgını nedeniyle verilecek destekler hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararı'yla ekonomik açıdan en çok etkilenen esnafımızın kira ve gelir kaybı desteği alması için gerekli yasal altyapı tesis edilmiştir. Konu hakkında başvuru ve destek süreçlerinin nasıl uygulanacağını içeren tebliğimiz de bugün yayımlandı. Destekten yararlanacak ekonomik faaliyet tanımlarını tebliğimiz ile beraber faaliyet alanlarında NACE kodlarıyla birlikte Bakanlığımız web sayfasında bugün yayımlıyor olacağız."

Ruhsar Pekcan: Esnaf ve sanatkarların destek başvuruları başlıyor

BAŞVURULAR E-DEVLET'TEN YAPILACAK

Bakan Pekcan, söz konusu Cumhurbaşkanlığı Kararı'nda yer alan destekleri 3 ay süresince vereceklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Esnafımızın mümkün olan en hızlı ve en basit şekilde desteklere başvurabilmesi için gerekli önlemleri alıyor, çalışmaları yürütüyoruz. E-devlet üzerinde yapılacak destek başvurularının en hızlı şekilde sonuçlandırılması için Bakanlık birimlerimiz ve bu süreçteki, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi dahil olmak üzere, tüm iş ortaklarımız gerekli teknik altyapıyı tamamlamak üzere çalışmalarını sürdürüyorlar. E-devlet üzerinden yapılabilecek destek başvurularının, en geç ocak ayının ilk haftası itibarıyla başlamasını öngörüyoruz. Tüm bu süreçlerin sağlıklı biçimde yürütülmesi hususunda, esnaf kuruluşlarımızla yakın iletişim ve iş birliği halinde, esnaf sanatkarlarımızın ihtiyaç duyacağı her türlü bilgi ve desteği sağlamaya devam edeceğiz."

Ruhsar Pekcan: Esnaf ve sanatkarların destek başvuruları başlıyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)