Pandemide Gaziantep'te doğal ürünlere ilgi yoğun
DHA

Gaziantep'te doğal ürünlerin satıldığı tarihi Almacı Pazarı’nda bulunan esnaf, koronavirüs salgını nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlerin doğal ürünlere yönelmesiyle ürünlerde yüzde 100'e varan fiyat artışına rağmen satışlarının artmasından memnun olduğunu dile getiriyor.

“BİTKİ ÇAYLARI KORONAVİRÜSE KARŞI VÜCUT DİRENCİNİ ARTTIRABİLİR”

Koronavirüs salgın sürecinde beslenmenin çok etkili olduğunu ve yöresel ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini ifade eden Dahiliye Uzmanı Doktor Halil Kalli, "Koronavirüs sürecinde beslenmeden önce maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları çok büyük önem arz ediyor. Bu kurallara uyduktan sonra beslenme de çok önemli. Koronavirüse yakalanmadan önce de yakalandıktan sonra da mutlaka günlük bol miktarda su içmeliyiz. Yapay tatlı ürünlerinden çok doğal tatlı ürünleri olan pekmez ve bal ürünlerini tercih etmeliyiz. Yine ev yapımı yoğurtlar, kefir önemli besin kaynaklarını oluşturmakta.

DOĞAL ÜRÜNLER TÜKETİLMELİ

Doğal ürünlerden özellikle sumak, bitki çayları, abartmamak kaydıyla tüketilebilir. Bitki çayları hem gribal enfeksiyonları önleyici hem de bağışıklığı güçlendirici özelliği bulunmaktadır. Bu bitki çayları koronavirüse karşı vücudu daha dirençli hale getirebilir. Bu kapsamda da özellikle şehrimizde doğal ürünlere ve aktarlara yoğun bir talep de söz konusu. Koronavirüs sürecinde acı biberin faydalı olduğunu düşünüyorum. Yine abartmamak kaydıyla acı biberin bağışıklığı güçlendirdiğini hastalarımızda görüyoruz." şeklinde bilgi verdi.

Gaziantep'te doğal ürünlere ilgi arttı

DOĞAL ÜRÜNLERE TALEP FİYATLARI ARTTIRDI

Almacı Pazarı esnafından Bülent Bilici vatandaşların koronavirüs sürecinde doğal ürünleri tercih ettiğini söyledi. Talep ile birlikte bazı ürünlerde fiyatların arttığını söyleyen Bilici, "Bu günlerde kekik yağı ve ada çayına yoğun rağbet var. Müşterilerimiz salgın dolayısıyla şu günlerde tamamen organik ürünlere yönelmiş durumda. Müşterilerimizden çok fazla sipariş alıyoruz. Doğal ürünlere gelen taleplerin ardından haliyle fiyat artışları da beraberinde geldi.

Gaziantep'te doğal ürünlere ilgi arttı

DOĞAL ÜRÜNLERE YÜZDE 100 ZAM

Genel olarak doğal ürünlere yüzde 100 bandında bir zam geldi. Özellikle zencefilde önemli fiyat artışı oldu. Koronavirüs öncesi kilosu 20 lira olan zencefil bugünlerde 50 liraya yükseldi." diye konuştu.

Gaziantep'te doğal ürünlere ilgi arttı

GAZİANTEP'İN DOĞAL ÜRÜNLERİNE YOĞUN TALEP VAR

Salgın sürecinde doğal ürünlere olan taleplerde önemli bir artış olduğunu belirten esnaf İbrahim Bulut ise şöyle konuştu:

"Salgın süreci dolayısıyla doğal ürünlerimize çok büyüt talepler var. Kekiklerimiz, zahterlerimiz, acı biberlerimiz, zencefillerimiz, zerdeçallarımız koronavirüsün düşmanı diyebiliriz. Gaziantep doğal ürünleriyle meşhur. Şu anda bu ürünlerimize aslında tüm dünya alıştı diyebiliriz. Ürünlerimizi hem ülkemizin hem dünyanın her noktasına ulaştırabiliyoruz. Vatandaşlarımız doğal ürünlere market ürünlerinden çok daha fazla talep gösteriyor."

Gaziantep'te doğal ürünlere ilgi arttı

Gaziantep'te doğal ürünlere ilgi arttı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)