Nureddin Nebati: Gıda ve tarım ürünlerinin arz ve fiyatlarına ilişkin gelişmeler mercek altında
ensonhaber.com

Marketlerin gıda ve tarım ürünlerindeki fahiş fiyat uygulamalarını değerlendirmek ve düşürmek için önlemler almak üzere oluşturulan "Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi" toplantısı gerçekleştirildi.

Komite'de, enflasyonun ana bileşenlerinden olan gıda fiyatlarındaki fahiş artışın önüne geçilmek için denetimler sürdürülüyor ve yeni kararlar alınarak piyasanın uygun şartlarda fiyatlamalar yapmasının önünün açılması amaçlanıyor.

Fiyatlar ilgili Bakanların merceğinde

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin başkanlığında yapılan toplantıya, Tarım ve Orman Bakan  Vahit Kirişci ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş da katılım gösterdi.

Gıda ve tarım ürünlerinin fiyatlarına ilişkin son gelişmeler konuşuldu

Bakan Nebati, toplantı ile ilgili Twitter adresinden bir mesaj paylaşarak, "Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantımızı, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişci, Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş ve komite üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirdik. Toplantı kapsamında, gıda ve tarım ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı arz ve fiyatlarına ilişkin son dönemdeki gelişmeleri kapsamlı bir şekilde mercek altına aldık."

Nureddin Nebati

Basın açıklaması yapıldı

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplatısının ardından basın açıklaması yapıldı:

"Gıda ve Tarımsal Urun Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi (Komite) Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Dr. Nureddin Nebati’nin ev sahipliğinde; Tarım ve Orman Bakanı Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Sayın İbrahim Şenel ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Sayın Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nun katılımıyla toplanmıştır.

Toplantıda; Komite üyeleri, önceki toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda kat edilen ilerlemeler hakkında bilgilendirilmiştir. Ayrıca, gıda ve tarım ürünlerinin yurt içi ve yurt dişi arz ve fiyatlarına ilişkin son dönemdeki gelişmeler mercek altına aIınmıştır.

Küresel düzeyde yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen, Komite toplantılarında alınan kararların uygulanmasıyla, ülkemizde temel gıda ürünlerinde arz güvenliğinin sağlanmaya devam edildiğinin altı çizilmiştir.

Önümüzdeki donemde de gereken tüm tedbirlerin ilgili kurumlarla güçlü bir koordinasyon isinde alınmaya devam edilerek gıdaya erişim güvenliğinin sürdürüleceği vurgulanmıştır.

Alt komite kurulacak

Tarımsal ürünlerde üretici ve hal fiyatları ile perakende fiyatları arasındaki farkın nedenleri irdelenmiş ve bu konuda ilgili taraflarca daha detaylı çalışması için alt komite kurulması kararlaştırılmıştır."

Basın açıklaması