Mustafa Varank: Çok daha kalkınmış bir Türkiye'yi göreceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bahçelievler'de katıldığı programda terörle mücadeleye değinerek, ülkenin her tarafında bir seferberlik hamlesi olduğunu belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şu anda bunun için Irak'ın kuzeyinde mücadele ettiğini aktaran Varank, "Her bir taşın altını kaldırarak terörist var mı yok mu diye kontrol ediyorlar ve Türkiye'nin güvenliğini sağlamaya çalışıyorlar." dedi.

"Türkiye içerisinde hiçbir terörist bırakmadık"

Mustafa Varank, Türkiye'nin bugüne kadar şehirlerde patlayan bombalar ve sınır karakollarında verilen şehitler nedeniyle çok acı çektiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanımızın kararlılığı sayesinde artık Türkiye içerisinde hiçbir terörist bırakmadık. Terörü sınırlarımızın dışına attık ve artık terörle sınırlarımızın dışında mücadele ediyoruz. Tabii burada başka partilerden arkadaşlarımız var. Lütfen, kusuruma bakamasınlar, bayram günü bunlardan bahsetmek istemezdim. Biz şehirlerden terörü temizlerken geçen gün çıkan bir haberle adeta şok olduk. Kandil'de dağda kalaşnikofla fotoğrafları çıkan bir terör yandaşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde gözaltına alındı. Biz terörü şehirlerimizden temizlemeye çalışırken bir bakıyorsunuz teröristler gelmişler sizin belediyelerinizde tekrar boy gösteriyor. Tabii biz bunun neyin diyeti olduğunu, bu insanların nasıl işe alındığını gayet iyi biliyoruz."

Mustafa Varank: Çok daha kalkınmış bir Türkiye'yi göreceğiz VİDEO


Mustafa Varank

İBB'ye mesaj

Varank, bunu dile getirdiklerinde "Belediye olarak terör yandaşlarını nasıl tespit edelim?" denildiğini belirterek, "İBB Başkanı ilk seçildiğinde nasıl AK Partilileri tespit edip 13-14 bin kardeşimizi işten attıysa, buna nasıl hakkı yetiyorsa, bir zahmet o teröristleri tespit etmenin yolunu bulsun." dedi.

Mustafa Varank

"Ülkenin her tarafında yatırımlar son sürat devam ediyor"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi gerçek anlamda kalkındırmak için yatırım, istihdam, üretim ve ihracata dayalı bir model ortaya koyduğunu söyledi.

Birkaç gün önce Batman'da olduklarını, orada sanayicilerin kendisine "Bakanım yatırım yapacak yerimiz yok. Lütfen bize yer verin. Biz fabrikalarımızı büyütmek istiyoruz." dediğini aktaran Varank, kısa süre önce ziyaret ettiği Karaman'da yatırımcıların çalıştıracak insan bulamadığına dair dert yandığını ifade etti.

Mustafa Varank

Seferberlik hali var

Varank, "Ülkenin her tarafında bir seferberlik hamlesi var. Yatırımlar son sürat devam ediyor ve bu yatırımların devreye girmesiyle beraber biz çok daha müreffeh, çok daha kalkınmış bir Türkiye'yi göreceğiz." dedi.

AA'nın haberine göre, konomideki sıkıntıları elbette görmezden gelmediklerini ifade eden Varank, sosyal devlet anlayışıyla ihtiyaç sahiplerinin sıkıntısını gidermek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Mustafa Varank

"Yaz aylarında fiyatlardaki oynaklık dengelenecek"

Varank, sıkıntıların büyük kısmının yurt dışı kaynaklı olduğunu, enerji maliyetinin her geçen gün arttığını, emtialarda ciddi oynaklık olduğunu vurgulayarak, "Ama Allah'ın izniyle bunların da üstesinden geleceğiz. Yaz aylarıyla birlikte fiyatlardaki bu oynaklığın yavaş yavaş dengelendiğini göreceğiz ve çok daha güzel, çok daha müreffeh bir ülkeye hep birlikte kavuşacağız." diye konuştu.

Salondakilerden kendilerine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güvenmeye devam etmelerini isteyen Varank, böyle dalgalı bir denizde bu gemiyi ancak Erdoğan gibi bir kaptanın yürütebileceğini söyledi.

Mustafa Varank