Mustafa Varank: 3. çeyreğe ilişkin öncü göstergeler, güçlü büyümeye işaret ediyor
AA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, video konferans yöntemli Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OBSÜK) toplantısında konuşuyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, burada yaptığı konuşmada "OSB'lerde eylülün 25 gününde, son 6 ayın elektrik tüketim rekoru kırıldı. 3. çeyreğe ilişkin öncü göstergeler, güçlü büyümeye işaret ediyor. Eylülde İmalat Sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi 52,8 değeriyle 4 aydır eşik değerin üzerinde. İstihdam oluşturma hızı güçleniyor." şeklinde konuştu.

Mustafa Varank: 3. çeyreğe ilişkin öncü göstergeler, güçlü büyümeye işaret ediyor ViDEO

Gaziantep OSB

"GAZİANTEP SANAYİCİLERİ 15 MİLYAR LİRAYA YAKIN YATIRIM YAPTILAR"

300 üretim tesisi hakkında da konuşan Bakan Varank, "Gaziantep sanayicileri 15 milyar liraya yakın yatırım yaptılar, 45 bin vatandaşımıza doğrudan istihdam oluşturdular." ifadelerini kullandı.

"GÖSTERGELER, GÜÇLÜ BİR BÜYÜMEYE İŞARET EDİYOR"

Bakan Varank, sanayide elektrik tüketiminin de artış eğiliminde olduğunu belirterek, "Organize Sanayi Bölgelerimiz, eylülün ilk 25 gününde, son 6 ayın elektrik tüketimi rekorunu kırdı. Mart'a göre yüzde 7 daha fazla elektrik tüketiyorsunuz, bu üretimin izlediği seyir açısından çok anlamlı bir gösterge. Dolayısıyla üçüncü çeyreğe ilişkin öncü göstergeler, şimdiden güçlü bir büyümeye işaret ediyor. Ümit ediyorum ki, bu performansı yılın son çeyreğinde de sürdürecek, 2021'e iyi bir başlangıç yapacağız. Reel sektörün ilk 8 aydaki yatırım talebi, içinde bulunduğumuz salgın koşullarına rağmen, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 30 daha fazla. Ağustos'ta 911 yeni teşvik belgesi düzenledik. Sadece bu belgelerin yatırıma dönmesi sayesinde 18 milyar liranın üzerinde yatırım yapılacak ve 28 bin 400 vatandaşımıza yeni iş imkânları oluşacak." diye konuştu.

YENİ YATIRIM-İLAVE YATIRIM FARKI

Bakan Varank yaptığı konuşmada, "Muhalefet, komple yeni yatırımla ilave yatırım arasındaki ayrımı bilmiyor. Firmanın birden fazla fabrikası olabileceğini kafaları almıyor." dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)