Memurun zam pazarlığında son gün
AA & Ensonhaber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nezdinde 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023'teki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, hükümetin yeni zam teklifini sendikalara sunması bekleniyor.

MEMURLARIN MAAŞ VE MEMUR EMEKLİSİNİN AYLIKLARINA 2022-2023 YILI ZAMMI BELLİ OLACAK

Memurların maaş ve memur emeklisinin aylıklarına gelecek 2 yılda yapılacak zam miktarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, 2 Ağustos'ta başlayan süreç devam ediyor.

Memur maaşı zammı görüşmelerinde sona gelindi

MEMUR TEMSİLCİLERİNİN TALEBİ

Görüşmelerin geride kalan bölümünde Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen'in taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022'de yüzde 21, 2023'te yüzde 17, 2 yılda yüzde 6 refah payı artışı talebi var.

HÜMÜKETİN TEKLİFİ

Hükümet, 2022'nin ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 6, 2023'ün ilk ve ikinci altı aylarında yüzde 6+6 ve enflasyon farkları teklifinde bulundu.

Memur maaşı zammı görüşmelerinde sona gelindi

MEMUR SENDİKALARI HÜKÜMETİN TEKLİFİNİ YETERSİZ BULDU

Hükümetin bu teklifini yetersiz bulun memur sendikalarının yeni teklif beklentileri sürüyor. Bir yandan hükümetten yeni zam teklifi bekleyen sendikalar, diğer yandan sözleşmenin tamamına ve hizmet kollarına dair müzakerelere de ara vermeden devam ediyor.

MÜZAKERE SÜRECİ, BU AKŞAM SONA ERİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda 2 Ağustos'taki ilk toplantıyla resmi olarak başlayan 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde müzakere süreci, belirlenen yasal takvim gereği bu akşam itibarıyla sona erecek.

Memur maaşı zammı görüşmelerinde sona gelindi

ANLAŞMA SAĞLANAMAZSA KARARI HAKEM KURULU VERECEK

Taraflar arasında bu süreye kadar anlaşma sağlanamaması halinde, sözleşme görüşmelerinde Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başlayacak.

KARAR AĞUSTOS AYI İÇİNDE ALINACAK

11 kişinden oluşan Hakem Kurulu, memur ve memur emeklisine 2022 ve 2023 yıllarında yapılacak zamma dair nihai kararı ağustos ayı içerisinde verecek.

Memurun zam talebi ve hükümetin teklifi:

Memur zam talebi ve hükümetin teklifi

BAKANLIK ÇALIŞMALARIN SONUCUNU YARIN AÇIKLAYACAĞINI DUYURDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. bugün yaptığı açıklamayla yapılan görüşmelerin sonuçlarının yarın 14.30'da düzenlenecek toplantıyla kamuoyuna duyurulacağını bildirdi.

Açıklamada "Bakanımız Sayın Vedat Bilgin Başkanlığında, '2022-2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri' kapsamında düzenlenecek toplantıda kamu görevlilerinin geneline ilişkin toplu sözleşme müzakerelerinin sonucu açıklanacak" denildi.

3600 EK GÖSTERGE YIL SONUNA KADAR SONUÇLANACAK

Toplantıda maaş artışları yanı sıra çeşitli sosyal haklarla ilgili varılan mutabakatların da açıklanacağı belirtildi. Bu kapsamda bazı meslekler için daha önce taahhüt edilen 3600 ek göstergenin yıl sonuna kadar sonuçlandırılacağına ilişkin hükmün, imzalanacak metinde yer alacağı kaydedildi.