Memur ve memur emeklisinin zam oranı açıklandı
AA & Ensonhaber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur ve memur emeklisinin 2022-2023 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirlendiği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin sonucunu paylaştı.

Bakan Bilgin, zam oranlarını açıklamadan önce yaptığı konuşmada, sendikalar ile genel çerçevede anlaşıldığını, bazı konuların tamamlanamadığını ancak bugün akşam saatlerine kadar imza işlemlerinin tamamlanacağını bildirdi.

2022 VE 2023 ZAM ORANLARI

Memur ve memur emeklisinin maaşına 2022'nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7, 2023'ün ilk altı ayı yüzde 8, ikinci altı ayı yüzde 6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı.

Memur ve memur emeklisinin zam oranı açıklandı ViDEO

Memur ve emekli maaş zam oranları açıklandı

"SÖZLEŞMELİ ÇALIŞANLAR İÇİN 3+1 İLKESİNİ BENİMSEDİK"

Bilgin, Memur-Sen'in 600 TL'lik seyyanen zam talebine ilişkin de "Seyyanen zam yok, onun yerine sendika üyesi olan çalışanlarımızın toplu sözleşme ikramiyesini 135 TL'den 400 liraya çıkardık." dedi. Bilgin, sözleşmeli çalışanlarla ilgili ise "Sözleşmeli çalışanlar için 3+1 ilkesini benimsedik. O konuda yerel yönetimlerin çalışanlarına haksızlığını gidermek için çalışmaların yapıldığını ifade etmek isterim." diye konuştu.

Memur zam oranı belli oldu