Mehmet Muş, Finlandiya ve Estonya'da ticari temaslarda bulundu

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yurt dışındaki temaslarına Finlandiya ve Helsinki'de devam etti.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de, iki ülkenin ekonomik ve ticari ilişkilerinin geliştirilmesine ilişkin resmi görüşmeler gerçekleştirildi.

Mehmet Muş

Finlandiya Kalkınma İşbirliği ve Dış Ticaret Bakanı ile görüşüldü

Helsinki'de Finlandiya Kalkınma İşbirliği ve Dış Ticaret Bakanı Ville Skinnari ile bir araya geldiğini aktaran Muş, görüşmede, ikili ticari ve ekonomik ilişkileri kapsamlı şekilde ele aldıklarını bildirdi.

Muş, daha sonra Skinnari ve iş dünyası temsilcilerinin katılımlarıyla "Finlandiya-Türkiye İş Dünyası Toplantısı"nı gerçekleştirdiklerini belirterek, "İkili ticari ve ekonomik ilişkilerimizi daha ileri seviyelere taşımanın yollarını ele aldık." ifadesini kullandı.

Mehmet Muş

Ekonomi Bakanı Mika Lintila ile görüşüldü

Ekonomi Bakanı Mika Lintila ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiğini de paylaşan Muş, bu görüşmede de ticari ve ekonomik ilişkileri değerlendirdiklerine işaret etti.

Mehmet Muş

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Timo Harakka ile görüşüldü

Muş, temasları kapsamında Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Timo Harakka ile de görüşürken, "Ticaret, ulaştırma ve bilgi iletişim teknolojileri gibi alanlarda birlikte atılabilecek adımlara ilişkin istişarelerde bulunduk." değerlendirmesinde bulundu.

Mehmet Muş

Estonya Girişimcilik ve Bilgi Teknolojileri Bakanı ile görüşüldü

AA'nın haberine göre, Muş, dün de Estonya'da temaslarda bulunmuştu.

Muş, bu ülkenin Girişimcilik ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Kristjan Jarvan ile Tallinn'de bir araya gelmiş ve Türkiye-Estonya Ortak Ekonomi ve Ticaret Komisyonu Kurucu Deklarasyonu'nu imzalamıştı. Bakan Muş, bu görüşmeyi de sosyal medya hesabından paylaşarak duyurdu.