Kuzugöbeği mantarı toplayanların geliri arttı
AA

Son dönemde Türkiye'nin dağlık bölgelerinden kuzugöbeği toplamak ve sağlanan kazançlarla ilgili daha fazla haber gelmeye başladı. Burada popülerleşen ürünün satış fiyatları dudak uçuklatıyor. Evet bu orman köylüsü için yeni bir girdi kapısı açtı ancak mantarı toplayan çiftçilerin kazançları şimdilik günlük yevmiyelerini sağlar nitelikte. Her üründe olduğu gibi mantarların fiyatı da nihai tüketiciye ulaşana kadar katlanarak büyüyor.

Manisa'da, ormanlık alanlarda yetişen “kuzugöbeği” mantarı, kilosu 200 liradan alıcı buluyor. Çiftçiler, topladıkları mantarları hem aileleriyle tüketiyor hem de satarak geçimini sağlıyor.

Yuntdağı bölgesinde ormanlık alanlarda yetişen kuzugöbeği mantarının fiyatı, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların yüzünü güldürdü. Çiftçiler, bahar aylarında yetişen, şimdilerde kilosu 200 liradan alıcı bulan kuzugöbeği mantarını toplamak için sabah erken saatlerden itibaren ormanlık alanın yolunu tutuyor.

“BU SENE ÇOK AZ TOPLADIM”

Kuzugöbeği mantarı toplayan çiftçilerden Kenan Gürsoy (65), "Bu sene çok az topladığım için kendime ayırdım." diye konuştu.

Kuzugöbeği mantarı toplayanların geliri arttı ViDEO

Kuzugöbeği toplamak kazandırıyor

“KİLOSU 150 İLA 200 LİRAYI BULUYOR”

Bir diğer çiftçi Ali Alataş ise, "Havalar güzel olunca kuzugöbeği mantarı toplamaya çıktım. Bu sene kuzugöbeği mantarı bayağı popüler oldu. Kilosu 150 ila 200 lirayı buluyor. Kendi ihtiyacım için topladım. İhtiyacım fazlasını topladığım zaman da ticari amaçlı satıyorum.

Kuzugöbeği toplamak kazandırıyor

"YEVMİYEMİZİ ÇIKARTIYORUZ"

Gerçi ticari amaç da denmez ama bir nevi yevmiyemizi çıkarıyoruz. Mantar topladığımı bilen eş, dosttan da sipariş alıyoruz. Fiyatı da oldukça iyi." diye konuştu.

Kuzugöbeği toplamak kazandırıyor

Kuzugöbeği toplamak kazandırıyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)