Kamu işçilerinin zam talebi
AA

Karayolları, demiryolları, il özel idareleri, hastaneler, şeker fabrikaları ve elektrik üretim santralleri başta olmak üzere kamudaki 700 binden fazla işçinin ücretlerine 2021-2022 yıllarında yapılacak zammın belirleneceği toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde süreç resmi olarak başladı.

Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar ve Hak-İş Genel Başkan Vekili Osman Yıldız, iki konfederasyon tarafından hazırlanan ortak talepleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e sundu.

“TOPLU SÖZLEŞME MÜZAKERESİ UZUN BİR SÜREÇTİR”

Görüşmenin açılışında bir konuşma yapan Bakan Bilgin, "Bugün burada işçi sendikalarımızla, konfederasyonlarımızla birlikte bir protokol anlaşmasını ele alacağız. Onların tekliflerini alacağız. O teklifler üzerinde gerekli çalışmalarımızı yaptıktan sonra bu müzakereyi sürdüreceğiz. Toplu sözleşme müzakeresi uzun bir süreçtir. Ancak biz bunu ne kadar kısa bir sürede ne kadar geniş bir uzlaşma zemininde başarırsak Türkiye’deki çalışma hayatının istikrarına katkı yapmış oluruz. Türk demokrasisine katkı yapmış oluruz.” dedi.

Kamu işçilerinin zam talebi

"TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİN AÇIK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Büyüme rakamlarına da değinen Bakan Bilgin, "Çalışma hayatı, Türkiye’nin ekonomik yapısının toplumsal boyutunu oluşturmaktadır. Bugün açıklanan büyüme rakamlarına da baktığımız zaman Türk ekonomisi bütün zorluklara rağmen yüzde 7 büyümeyi başarmıştır. Ekonomik büyüme çok önemli bir göstergedir. Çünkü dünyanın küçüldüğü bu süreçte, Türkiye’nin büyümesi ümit vermektedir. Daha kaliteli büyüme, Türkiye’nin ihracata dayalı büyümesidir. Biz Türkiye’nin geleceğinin açık olduğunu düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar ve Hak-İş Genel Başkan Vekili Osman Yıldız, işçilerin taleplerini iletti.

Türk-İş ve Hak-İş, kamu işçisi için ortak zam talebini Bakanlığa sundu VİDEO

EN DÜŞÜK BRÜT ÜCRETİNİN 4 BİN 800 LİRAYA YÜKSELTİLMESİ İSTENDİ

Tüm kamu işçilerinin en düşük brüt ücretinin öncelikle 4 bin 800 liraya yükseltilmesini isteyen konfederasyonlar, 2021-2022 için ilk 6 ay yüzde 20, diğer 6 aylar için enflasyon artı yüzde 3 refah payı talep etti.

Kamu işçilerinin zam talebi

700 BİNDEN FAZLA İŞÇİNİN MALİ VE SOSYAL HAKKI

Önceki seneler yaklaşık 200 bin kişiyi ilgilendiren görüşmeler, taşeron sisteminden kamuda kadroya geçen işçilerin de kapsama dahil olmasıyla bu yıl 700 binden fazla işçinin mali ve sosyal haklarını doğrudan etkilemesi bakımdan önem taşıyor.

Kamu işçilerinin zam talebi

TEMMUZDA SONA ERECEK

Kamu işçilerinin ücretlerine 2021-2022 yıllarında yapılacak zam görüşmelerinin temmuz ayında sonuçlanması bekleniyor.

Kamu işçilerinin zam talebi

Kamu işçilerinin zam talebi

Kamu işçilerinin zam talebi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)