Hakkari'de yüksek kiralara tepki
İHA

Hakkari’de kuaförlük yapan bazı esnaf ise yüksek kira artışları yüzünden kimisinin iş yerini sattığını kimisini ise bulunduğu binayı boşaltarak eşyalarını evine taşıdığını ifade etti.

600 LİRALIK EVE 2 BİN LİRA KİRA

İsminin açıklanmasını istemeyen bir esnaf, ”Çarşı merkezinde iş yeri kiraları 7, 8 ve 10 bin TL arasında değişiyor. Ben bir binanın üçüncü katında oturuyorum. Kiram 600 TL’dir. Kentte kiralık ev sıkıntısı olduğu için geçen günlerde bina sahibi beni aradı. Hemen çık dedi. Bende ne oldu dedim. Yeni atanan polis memurları gelecek kiram 2 bin TL’dir dedi. Ya bu fiyatı öde ya çık dedi. Bende 2 bin TL’yi ödeyecek durumda olmadığım için boşaltmak zorunda kaldım" dedi.

Hakkari'de yüksek kiralara tepki

"ACİLEN YENİ KONUTLAR YAPILMALI"

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş ise kira artışlarının önüne geçmek için hem resmi kurumların hem şahısların konut yapması gerektiğini söyledi.

Hakkari'de yüksek kiralara tepki

Hakkari Otluca köy yolunda 400 konutun yapıldığını hatırlatan Taş, "Öğretmen, polis ve askeri personel için acilen konut yapılması gerekir. Özel sektörden talebimiz ise inşaat halindeki konutların bir an önce bitirilmesi ve ilave konut yapımına başlanmasıdır. Bunlar yapıldığı zaman kira artışlarının önüne geçmiş olacağız" dedi.

Hakkari'de yüksek kiralara tepki

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)