Fuat Oktay: 2021 bütçesi hız ve dinamizmden besleniyor
AA & Ensonhaber

2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başladı.

2021 yılı bütçesine ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay sunum yaptı.

Bütçe, AK Parti hükümetlerinin 19’uncu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş sonrası ise hazırlanan 3’üncü bütçe olma özelliğini taşıyor.

YENİ SİSTEMDE 3. BÜTÇE

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, bütçeyle ilgili yaptığı açıklamada, "2021 bütçesi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişimizin ardından hazırladığımız 3. Bütçe olma özelliğini taşımakta ve sistemin getirdiği hız ve dinamizmden beslenmektedir." ifadesini kullandı.

Fuat Oktay: 2021 bütçesi hız ve dinamizmden besleniyor

"VERİLER, V TİPİ TOPARLANMAYA İŞARET EDİYOR"

Büyüme verilerine değinen Oktay, "3. çeyrekteki veriler V tipi toparlanmaya işaret ediyor. Ekonominin 2020 yılında yüzde 0,3 büyüme kaydetmesi bekleniyor." dedi ve ekledi:

"2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi, salgın tüm dünyada hayatı, üretimi ve ulaşımı durdurmuşken hem kendi kendine yeten hem de dost ülkelerin imdadına yetişen Türkiye’nin bütçesidir. 2021 bütçesi, en büyük ekonomiler derinden etkilenirken, OECD ve AB ortalamalarından pozitif ayrışarak güçlü şekilde toparlanmaya başlayan Türkiye'nin bütçesidir.

Fuat Oktay: 2021 bütçesi hız ve dinamizmden besleniyor

"DİMDİK AYAKTA DURMAMIZI BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE BORÇLUYUZ"

Jeopolitik olarak kriz ve çatışma alanlarına çok yakın olmamıza rağmen bölgesinde güvenli bir liman olarak dimdik ayakta durmamızı da birlik ve beraberliğimize borçluyuz.

Vatandaşlara, esnaf ve firmalara Hazine destekli Kredi Garanti Fonu ile 306 milyar liralık kredi paketleri oluşturduk ve bu kapsamda Eylül 2020 itibarıyla toplamda 267.4 milyar liralık kredi ödemesi yapıldı.

Eylül 2020 itibarıyla koronavirüs salgını kapsamında ekonomiyi desteklemek amacıyla atılan adımların büyüklüğü kredi ertelemeleri hariç 371.7 milyar liraya ulaşmıştır."

TOPLANTIDA SOSYAL MESAFE DÜZENLEMESİ

Toplantıda oturma planı, sosyal mesafe kuralı göz önünde bulundurularak düzenlendi.

Fuat Oktay: 2021 bütçesi hız ve dinamizmden besleniyor

Fuat Oktay: 2021 bütçesi hız ve dinamizmden besleniyor