Memur-Sen Başkanı'nın yüksek maaşı tartışılıyor
ensonhaber.com

Memur ve memur emeklisinin maaşına 2022'nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7, 2023'ün ilk altı ayı yüzde 8, ikinci altı ayı yüzde 6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı.

Yeni zamlarla birlikte birinci derece dördüncü kademede (1/4) genel müdürün maaşı, aile yardımı ile birlikte 16 bin 985 lira olurken, birinci derece dördüncü kademede öğretmenin maaşı 6 bin 916 lira olacak. Yeni zamla 2022’nin Ocak ayında  birinci derece birinci kademe araştırma görevlisinin eline enflasyon farkı hariç 8 bin 358 lira geçecek.

Bu rakamlar, aile yardım ve çocuk ödeneği ile memurların bulundukları illere göre aldıkları ücret farkları gibi belirleyici faktörler dahil olmadan hesaplandı.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 5 BİN 700 LİRA OLDU

En düşük sendikalı, evli ve iki çocuklu memur maaşı 4 bin 983'ten iki yılın sonunda 6 bin 516 liraya yükselecek. Sendika üyesi bekar bir memur ise en düşük 5 bin 700 lira alacak.

Memur maaşı zammı oranları belli oldu

MEMUR-SEN'İN BAŞKANININ ALDIĞI MAAŞ EN YÜKSEK KADEMEDEKİ MEMURUN ALDIĞINDAN FAZLA

Memur maaşı zam oranı ve sosyal haklarının edinimi için pazarlık masasına taraf olarak oturan ve asli görevi memurların şartlarını iyileştirmek olan Memur-Sen'in Başkanı Ali Yalçın'ın aldığı maaşın, en üst kademede görevli memurların maaşını geçtiği görüldü.

Yalçın'ın bugünkü maaşı 27 bin 582 lira iken, son yapılan zamlardan sonra 2022 Ocak'ta 33 bin 720 liraya kadar çıkacağı hesaplandı.

Memur-Sen Başkanı'nın yüksek maaşı tartışılıyor

Memur-Sen Başkanı'nın yüksek maaşı tartışılıyor