Dünya Bankası, Türkiye'nin 2021 büyüme tahminini artırdı
AA

Koronavirüs salgınının ekonomiye yaptığı baskı ve son zamanlarda artan enerji talebinin körüklediği fiyatlar ve enflasyon gündemi kaplarken, bir yandan da uluslararası kuruluşlar, bu şartlarda ülkelerin büyümelerini değerlendiriyor.

AVRUPA VE ORTA ASYA ÜLKELERİ İÇİN SONBAHAR EKONOMİK GÖRÜNÜM RAPORU YAYINLANDI

Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya (ECA) ülkeleri için sonbahar ekonomik görünüm güncellemesinde 2021, 2022 ve 2023 yılları GSYH büyüme tahminlerini revize etti.

Avrupa ve Orta Asya ülkeleri için sonbahar ekonomik görünüm güncellemesinde Türkiye de yer aldı. Dünya Bankası, Türkiye'nin büyüme rakamını revize etti.

Dünya Bankası Türkiye'nin büyüme rakamını revize etti

TÜRKİYE'NİN 2021 BÜYÜMESİ YÜZDE 5'TEN YÜZDE 8,5'E YÜKSELDİ

Dünya Bankası, Türkiye için 2021 yılı GSYH Büyüme tahminini yüzde 5’ten yüzde 8,5'e yükseltirken 2022 yılı için büyüme tahminini yüzde 4,5'ten yüzde 3'e ve 2023 beklentisini de yüzde 4,5'ten yüzde 4'e düşürdü.

REVİZEDE İHRACAT VE TURİZM FAKTÖRÜ

Dünya Bankası raporunda, Türkiye’nin büyümesindeki revizenin gerekçesi olarak makro finansal riskler, enflasyon, Türkiye’nin ana ihracat pazarlarındaki olası değişiklikler olarak sıralandı. Turizmin etkisiyle cari açığın 2021'de GSYİH'nın yüzde 3'üne düşmesi, genel hükümet açığının 2023’e kadar GSYH’nin yüzde 3,4’üne inmesinin beklendiği kaydedildi.

Koronavirüs aşısı olma isteği

Koronavirüs aşısı olma isteği

Mali destekler

Mali destekler

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)