Derya Yanık: Bu yıl üniversitelilere 1,5 milyon liralık destek verildi
DHA

Ülkemizde Yükseköğrenim Yardımı kapsamında milyonlarca öğrenciye destek sunuluyor.

Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yükseköğrenim öğrencilerinin eğitim süreçlerine Bakanlık olarak katkıda bulunduklarını, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından ayni ve nakdi olmak üzere yardım yapıldığını hatırlattı.

2 BİN 486 ÖĞRENCİYE 1,5 MİLYON TL DESTEK

Yardımın yıl boyunca ihtiyaca göre yapıldığının altını çizen Bakan Yanık, bu sene içerisinde 2 bin 486 öğrenciye destek verdiklerini açıkladı.

Yükseköğrenim öğrencilerine verilen yardımın geçmiş yıllarda diğer sosyal yardımların altında sürdürüldüğüne dikkati çeken Bakan Yanık, "Artık üniversite öğrencilerimize yaptığımız bu yardımı daha etkin ve verimli kullanabilmek için ayrı bir başlık olarak sürdürüyoruz. Öğrencilerin talepleri ışığında bu yardımı daha verimli kullanmayı hedefliyoruz. Bu yıl içerisinde üniversite öğrencilerine toplamda 1,5 milyon TL tutarında destek verdik.

"GÖZ BEBEKLERİMİZE HER TÜRLÜ DESTEĞİ SUNACAĞIZ"

Türkiye'nin geleceğini inşa edecek olan üniversite öğrencilerimize yani göz bebeklerimize maddi/manevi her türlü desteği sunuyoruz, sunmaya da devam edeceğiz." dedi.

BAŞVURULAR SYDV'LERDEN ALINIYOR

Bakan Yanık, Yükseköğrenim Yardımı'ndan faydalanmak isteyen üniversite öğrencilerinin, ailelerinin bulunduğu ildeki ve öğrenim nedeniyle ikamet ettiği yerdeki Sosyal Yarıdmlaşma ve Dayanışma Vakıflarından (SYDV) başvuru yapabileceğini belirtti.

Derya Yanık: Bu yıl üniversitelilere 1,5 milyon liralık destek verildi

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)