Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz konusunda net açıklama
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Faizin düşürülmesine ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kararlılığı dikkat çekti.

Ülkelerin bozulan dengeler karşısında şaşkına döndüğü süreçte Türkiye'nin giderek büyüyen yatırım hacmine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki yıllarda ferahlamalar yaşanacağını söyledi.

"BU YOLDA BEN FAİZİ SAVUNANLA OLMAM, OLAMAM"

Faizi milletin sırtındaki yük olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hala kalkıp da bu yolda, beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar kusura bakmasın. Bu yolda ben, faizi savunanla olamam, olmam. Bu konu sıradan bir konu değil. Şu anda dünyaya bakalım, ABD'ye, Batı'ya, İsrail'e bakın... Bütün bunlarda faiz aşağılara çekilmişken, bizim arkadaşlarımıza ne oluyor ki faizi savunur hale geliyorlar." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz konusunda net açıklama VİDEO

"FAİZLE MÜCADELEMİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİM"

Faiz ve enflasyonla mücadelesini sürdüreceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Değerli arkadaşlar, enflasyon nedir, yüksek faiz nedir bilmeyen ülkelerin çift haneli fiyat artışları ve bozulan dengeler karşısında şaşkına döndüğü bir dönemde elbette bizim bunun tamamen dışında kalmamız mümkün değil.

Fakat bizi diğer ülkelerden ayıran bir fark var. Onlar giderek sıkıntıya girerken biz ise önümüzdeki yıldan itibaren ferahlamaya başlayacağız.

Önümüzdeki yıldan itibaren ferahlamaya başlayacağız. Açık ve net söylüyorum; arkadaşlar faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Faizle ve enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim.  Faiz belasını bu milleti sırtından kaldıracağız. Anlayan anlar, anlamayan anlamaz ama milletimizi faize ezdirmeyiz." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz konusunda net açıklama

"NAS ORTADA OLDUĞUNA GÖRE SANA, BANA NE OLUYOR?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, değerler silsilesinde hareket edildiğini belirterek, "Bunu kabulleneceğiz. Bunun başka çıkışı olamaz. Salgın döneminde tüm ülkeler kepenkleri indirirken bizim yatırımlarımızı kesintisiz devam ettirmemiz bunun en somut örneğidir.

Bu görevde olduğum sürece, kusura bakmayın faizle mücadelemi sonuna kadar, enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Şunu bilmemiz lazım, bu konuda nas ortada. Nas ortada olduğuna göre sana, bana ne oluyor? Biz değerler silsilemiz içerisinde olaya buradan niye bakmıyoruz? Olaya buradan bakacağız, ona göre de adımımızı atacağız." dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)