Borsa güne tüm zamanların en yüksek seviyesinden başladı
AA

Borsa İstanbul, açılışta BIST 100 endeksi, 6,87 puan ve yüzde 0,55 değer kazanarak, gördüğü en yüksek seviye olan 1.249,87 puana çıktı. Endeksin gördüğü en yüksek seviye rekoru, en son 1.245,37 puanla 22 Ocak'ta kırılmıştı.

BANKACILIK VE HOLDİNG ENDEKSİ ARTTI

Bankacılık endeksi yüzde 0,97 ve holding endeksi yüzde 0,72 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,13 ile turizm, en çok gerileyen ise yüzde 0,89 ile orman, kağıt, basım oldu.

Dün, BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre yüzde 0,93 artarak 1.243,00 puanla tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirmişti.

Analistler, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın dün yaptığı konuşmada, "Makroekonomik istikrarı güçlendirirken, mikro reformları içeren piyasa dostu bir dönüşüm programına odaklanacağız." ifadelerini kullanmasının ardından pay piyasalarında alımların güçlendiğini anımsatarak, özellikle banka ve ulaştırma hisselerinin uzun bir aradan sonra yeniden borsanın lokomotifi olduğunu ve böylece rekorların geldiğini söyledi.

BDDK’NIN ADIMI BANKACILIK SEKTÖRÜNÜ DESTEKLEYECEK

Bugün açılış öncesinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK), yurt dışı yerleşiklerle vadede TL satım yönünde gerçekleştirilen para swapı, forward, opsiyon ve diğer türev işlemlere ilişkin limitleri artırdığını bildiren analistler, bu gelişmenin de bankacılık sektörünü destekleyeceğini ifade etti.

Borsa İstanbul, güne yükselişle başladı

PİYASA GÜNE ARTI REZERVLE ADIM ATTI

Öte yandan piyasanın, güne 1 milyar 478,8 milyon lira artı rezervle başladığı da bildirildi.

Bankaların serbest depo hesabı ise 24 milyar 205,7 milyon lira düzeyinde bulunuyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)