Bitcoin 18 ayın en düşük seviyesinde
ensonhaber.com

Son 7 gündür üst üste düşüşü devam eden kripto para piyasasının en çok işlem gören para birimi Bitcoin, güne yaklaşık yüzde 7 düşüşle 25 bin 399,8 dolardan başladı. Bitcoin şimdi 23 bin 985 dolardan değer görüyor.

Bitcoin, bugüne kadar başarılı bir seyirle ekonomi piyasalarınca kabul gördü, Rusya-Ukrayna savaşı sırasında Rusya'nın gündemine oturdu, ülkeler bu para birimini yasal alışveriş aracı olarak tanıdı ve hatta bazı ülkeler rezervlerine kattı.

Bitcoin, kamuoyunun gündeminde

Kabul görmesinin yanı sıra, kayıtlı para birimi olması için hakkında yasal düzenlemeler yapılması, madenciliğinin enerji sarfiyatı gerekçesiyle istenmemesi gibi nedenlerle kamuoyunun gündeminde olan Bitcoin, son dönemde kan kaybediyor.

Bitcoin niye düşüyor

Uzmanlar Bitcoin'in düşüş nedeni olarak, para biriminin ABD enflasyon verisinin açıklanması sonrası ve ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı öncesi baskı altına girmesi öneriliyor.

Bitcoin

Bitcoin 18 ayın en düşük seviyesine geriledi

Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri sadece 24 saat içinde yaklaşık yüzde 12 düşüşle 1 milyar doların altına indi. 

Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri sadece 24 saat içinde yaklaşık yüzde 12 düşüşle 980 milyon doların altına düştü.

Celsius Network “sıra dışı pazar koşulları” nedeniyle tüm işlemlerini durdurdu

Mayıs ayının ortasında, kripto para birimi TerraUSD'nin değer olarak “çökerek” kripto piyasasını sarsmasının ardından, bugün de en büyük kripto para borç verenlerinden biri olan Celsius Network “sıra dışı pazar koşulları” nedeniyle tüm işlemlerini durdurduğunu açıkladı.

Celsius Network'ün açıklaması sonrası en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in fiyatı Aralık 2020'den beri ilk kez 25 bin doların altına indi. Bitcoin'in son 7 gündeki değer kaybı yüzde 20'ye yaklaştı.

Diğer kripto paralar

Bitcoin fiyatındaki düşüş trendinin devam etmesi, diğer kripto para birimlerinde de sert kayıplar yaşanmasına sebep oluyor. Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da son bir haftada yüzde 30'dan fazla değer kaybederek 1.215 dolar seviyesine kadar indi.

Son yedi gün içinde kripto piyasasında düşenler sadece Bitcoin ve Ethereum değildi. Piyasa değerine göre ilk 20 kripto paranın her biri, çift haneli yüzdelerde düştü. Avalanche (AVAX) yüzde 35, Solana (SOL) yüzde 31, Dogecoin (DOGE) ise yüzde 28 düşüş gösterdi.

Analistlerden "ayı piyasası" sinyali

Analistler, jeopolitik belirsizlikler, yüksek enflasyon ve önde gelen kanun yapıcıların kripto paralarla ilgili devam eden olumsuz görüşleri nedeniyle kripto para birimleri için uzun süreli bir ayı piyasasının muhtemel olabileceğini belirtiyor.

Bitcoin

Bitcoin