Bilecik'te dev altın rezervinin bulunduğu maden sahası
İHA

Gübretaş'a ait olan Bilecik'in Söğüt ilçesindeki maden sahasında, yapılan sondaj işlemlerinin ardından 3.5 milyon onsluk altın rezervi bulundu.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz'ın duruma ilişkin yaptığı değerlendirmenin ardından maden sahasında çalışmalar hızlandı.

İş makineleri ile maden sahasında başlanılan çalışmalar havadan görüntülenirken, alan güvenlik koruması altına alındı.

DEĞERİ 6 MİLYAR DOLAR

Öte yandan 3.5 milyon ons rezervin ton karşılığı 108’i aşarken, rezervin bugünkü kurla 6 milyar dolarlık (46 milyar lira) parasal değeri bulunuyor.

Bilecik altın madeni

ARSA FİYATLARI ARTTI

Maden sahasının Bilecik'in ekonomi ve istihdamına ciddi katkı sağlaması beklenirken, arsa fiyatları da hızla yükselişe geçti.

Bilecik altın madeni

Bilecik'te altın rezervinin bulunduğu maden VİDEO

Bilecik altın madeni

Bilecik altın madeni

“ÇOK ÖNEMLİ BİR REZERV”

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, bu gelişmenin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Müjdeli haberi Fahrettin Poyraz'ın verdiğini belirten Şentürk, Söğüt'ün tarih açısından çok özellikli bir yer olduğunu hatırlattı.

Şentürk, şöyle konuştu: "Çok önemli bir rezerv. Bilecik'te maden çeşitliliği vardı ama özellikle altın konusunda bu kadar zengin bir rezervin olması bizi çok mutlu etti. Bunun oluşturacağı istihdam, ülke ekonomisine sağlayacağı katkı ve dolaylı katkıları hesaba kattığı zaman bölgemiz açısından çok önemli bir gelişme. İnşallah hayırlı olur."

“BU GELİŞME GÖÇLERİ DURDURACAK”

Sırhoca Muhtarı Ali Özkan, köylerinde altın madeni çıktığını ifade ederek, "Bizim için çok sevindirici bir haber. Köyümüzde nüfusumuz çok az olduğundan ve katılım olmadığından köyümüzün nüfusu azalmıştı. İnşallah bundan sonra köyümüzün daha çok dolacağını, göçlerin iptal olacağını düşünüyoruz. Buraya tekrar katılımın olacağını düşünüyoruz. Köyümüze ve Söğüt'ümüze hayırlı olsun." dedi.

Altın rezervi haberi Bileciklileri sevindirdi

"ÇOK SEVİNDİK"

Köy halkından Nurcan Turgutoğlu ise habere çok mutlu olduklarını anlatarak, "Köyümüzün çok değerli olduğunu biliyorduk zaten. Altın madeni çıktığını öğrenince çok sevindik. İnşallah köyümüz için iyi olur. İnşallah kısa zamanda açılır, çocuklarımız bunlardan yararlanır. Bizler de daha çok faydalanırız. Çevreyi koruyarak, düzenli bir şekilde yapılmasını istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Gübretaş sahasında tespit edilen altın kaynağı Söğütlüleri heyecanlandırdı VİDEO

Altın rezervi haberi Bileciklileri sevindirdi

"İSTİHDAM SAĞLAYACAK"

85 yaşındaki Mustafa Turgutoğlu da işi olmayanlara da istihdam sağlanacağını belirterek, gençlerin ve arazi sahiplerinin geri dönmesinin iyi olacağını ve diğer köylere de katkı sağlayacağını söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)