Bakan Mehmet Muş'tan KDV indirimi açıklaması
DHA

Temel ihtiyaç maddelerinden olan deterjan, sabun, tuvalet kâğıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerde KDV’nin 18’den 8'e indirildi.

Ticaret Bakanlığı da bu indirimin fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığını kontrol amacıyla 81 ilde denetim yapılacağını duyurdu.

Denetimlerde KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşları mağdur eden firmalara en ağır yaptırımlar uygulanacak.

YANSITMAYAN YANDI

Konuyla ilgili Ticaret Bakanı Mehmet Muş’tan da bir açıklama geldi.

Bakan Muş, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Temel ihtiyaç maddelerinden olan deterjan, sabun, tuvalet kâğıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerde KDV’nin yüzde 18’den yüzde yüzde 8'e indirilmesine yönelik yapılan düzenlemenin amacına ulaşması için gerekli çalışmalara başladık. Düzenlemenin yürürlüğe girmesini müteakip 81 ilimizdeki Ticaret Müdürlüklerimiz vasıtasıyla ülke genelinde denetimler gerçekleştirerek, KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden firmalara en ağır yaptırımları uygulayacağız.” ifadelerini kullandı.

Bakan Mehmet Muş'tan KDV indirimi açıklaması

"HAYAT PAHALILIĞINDAN MİLLETİ KORUYACAĞIZ"

KDV indirimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamıştı.

Küresel ve bölgesel krizler karşısında Türkiye'yi güçlü tutmanın, hayat pahalılığından milleti korumanın mücadelesini verirken tüm kesimlerin işini kolaylaştıracak idari reformları da ihmal etmediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuşmuştu:

Bakan Mehmet Muş'tan KDV indirimi açıklaması

YEME-İÇMEDE DE KDV ORANI YÜZDE 8 OLDU

“İlk etapta gıda ürünlerindeki KDV oranını, üretim, toptan ve perakende aşamalarının tamamında yüzde 8'den yüzde 1'e düşürmüştük. Bu indirim 14 Şubat'tan itibaren et, süt, yumurta, yoğurt, peynir, patates, tahıl gibi pek çok üründe bilfiil uygulanmaya başlanmıştır. Ardından meskenlerde ve tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'sini 1 Mart'tan itibaren yüzde 18'den yüzde 8'e indirdik.

Şimdi de temel ihtiyaç maddelerinden olan deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerin KDV'sini yüzde 18'den yüzde 8'e indirme kararı aldık. Ayrıca yeme içme hizmetlerinin tamamında KDV oranını yüzde 8 olarak belirliyoruz. Böylece yeme içme hizmetlerinde halen birinci sınıf işletme, 3 yıldız ve üzeri otel gibi yerlerde uygulanmakta olan yüzde 18 KDV oranını yüzde 8'e indirmiş oluyoruz.”

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)