ASELSAN'ın yılın ilk yarısındaki cirosu 7 milyar liraya ulaştı
AA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askeri haberleşme ihtiyaçlarını karşılanması amacıyla hizmet veren Askeri Elektronik Sanayi'nin (ASELSAN) yılın ilk 6 ayındaki cirosu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 artış göstererek 7 milyar lira oldu. Böylelikle kurumun brüt kârı, geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 66 artarken, faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı (FAVÖK) geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 49 yükselişle 1 milyar 900 milyon lira oldu.

FAVÖK marjı yüzde 27,3 olan ASELSAN'ın net kârı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37 artarak 2 milyar 500 milyon liraya çıktı. Şirketin öz kaynaklarının aktife oranı yüzde 57 gerçekleşti. Bakiye siparişleri toplamı ise 9 milyar 200 milyon dolar seviyesine ulaştı.

"YILININ İLK YARISINDA 711 MİLYON DOLARLIK YENİ SİPARİŞ ALDIK"

Açıklamada görüşlerine yer verilen ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, yılın ilk yarısında 711 milyon dolarlık yeni sipariş aldıklarını belirtti.

ASELSAN kârını açıkladı

“İHRACAT YAPTIĞIMIZ ÜLKE SAYISI 71'E ÇIKTI”

Hem yurt içinde kritik savunma ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik siparişler aldıklarını hem de yurt dışında önemli işlere imza attıklarını belirten Görgün, "İhracat yaptığımız ülke sayısı 71'e çıktı. ASELSAN, gerek Türk savunma sanayisine olan katkılarını artırmaya gerekse de bu tecrübeyi sağlık, enerji, finansal teknolojiler gibi savunma dışı alanlara aktarmaya önümüzdeki dönemde de devam edecek." ifadelerini kullandı.

“TÜM KRİTİK BİLEŞENLERİ YERLİ FİRMALARIN ELİYLE MİLLİLEŞTİRMEYİ GÖREV BİLİYORUZ”

Son 3 yılda 400 ürünü iş ortaklarıyla birlikte millileştirmeyi başardıklarını vurgulayan Görgün, savunma sanayisinde Türkiye'nin tam bağımsızlığını sağlamak, güvenlik güçlerine desteklerini hız kesmeden devam ettirebilmek amacıyla tüm kritik bileşenleri yerli firmaların eliyle millileştirmeyi görev olarak gördüklerini kaydetti.

Haluk Görgün

DÜNYADA İLK 50'YE GİREN İLK TÜRK ŞİRKETİ

"Yaşanabilir Gelecek, Verimlilik ile Gelecek" sloganıyla "ISO 50001:2018 Enerji Yönetim Sistemi" belgesini almaya hak kazandıklarını aktaran Görgün, ASELSAN'ın 2008'de 97'nci sıradan dahil olduğu dünya savunma sanayi devleri arasındaki sürdürülebilir başarısını koruyarak bu yıl da 48'inci sırada yer aldığını ve böylece ilk 50'ye giren ilk Türk şirket olduklarını belirtti.

ASELSAN, Brand Finance tarafından hazırlanan "En Değerli 100 Türk Markası" listesine göre, marka değerini en fazla artıran firma oldu. Geçen yıl 30'uncu sırada yer alan ASELSAN pek çok markanın değerinin düştüğü salgın sürecinde listede 11 basamak yükselerek 19'uncu sıraya geldi.

ASELSAN, savunma sanayi sektöründe faaliyet gösteren firmalar arasında, marka değerini yüzde 66 ile en çok artıran şirket oldu. Marka değerlendirmesinde geçen yıl AA derecesi alan ASELSAN, bu yıl derecesini AA+'ya yükseltti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)