ABD, 1 trilyonluk altyapı paketini bugün oylayacak
AA

ABD Senatosu, Başkan Joe Biden'ın önceliklerinden biri olan 1 trilyon dolar büyüklüğündeki altyapı paketini geçirmek için oylamayı bugün yapacak. Senato, oylamanın hemen ardından daha kapsamlı 3 trilyon 500 milyar dolar büyüklüğündeki harcama tasarısını görüşmeye başlayacak.

Senato Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer, dün geç saatlerde yaptığı açıklamada iki partinin temsilcilerinin bir haftadır üzerine görüştüğü tasarının bugün TSİ 18.00'de oylamaya geçmesinin beklediğini ifade etti.

PAKET, SONRASINDA TEMSİLCİLER MECLİSİ'NİN ONAYINA SUNULACAK

Eğer Senato beklendiği gibi 1 trilyon dolar büyüklüğündeki altyapı tasarısını onaylarsa, paket ardından Temsilciler Meclisi'nde görüşülecek ve oylanacak. Temsilciler Meclisi'ndeki görüşmelerin yaz tatilinin ardından eylül sonlarına doğru gerçekleşmesi bekleniyor.

ABD Senatosu altyapı paketini görüşülüyor

HARCAMA TASARISI KAPSAMINDA EĞİTİME KAYNAK VAR

Daha sonra sunulacak 3 trilyon 5 milyar dolarlık daha kapsamlı harcama tasarısında 3-4 yaş için ülke çapında okul öncesi eğitim ve ücretsiz lisans eğitimi için 726 milyar dolar, ucuz konut yapılması için 332 milyar dolar ve temiz kaynaklardan enerji üretimi için 198 milyar dolar kaynak ayıracak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)