40 günde 76 milyar liralık vergi borcu yapılandırıldı
AA

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan (GİB) alınan bilgiye göre, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile sağlanan olanaklara mükellefler yoğun ilgi gösteriyor.

Kamuya ait borçları kapsayan, vergi ve diğer bazı alacakların yapılandırılması amacıyla çıkarılan düzenleme kapsamında, bugüne kadar geçen 40 günlük süreçte 76 milyar 45 milyon 643 bin liralık alacak yapılandırıldı.

6 MİLYON 575 BİN MÜKELLEF BAŞVURDU

Düzenlemeden yararlanmak için vergi dairelerine bugüne kadar 6 milyon 575 bin mükellef başvuru yaptı. Bu kapsamda 7 milyon 330 bin yapılandırma dosyası oluşturulurken, 40 günlük süreçte 76 milyar 45 milyon 643 bin liralık alacak yapılandırılmış oldu. Mükellefler, bugüne kadar 1 milyar 280 milyon lira ödeme yaptı.

Yapılandırmada son gün beklenmesin

“SON GÜN BEKLENMESİN”

Yapılandırma için başvurular 31 Aralık sonuna kadar yapılabilecek.

Yetkililer, son günü beklemeden ve salgın nedeniyle vergi dairelerine gitmeden elektronik ortamda başvuru yapılmasının mükellefler ve çalışanlar açısından çok daha sağlıklı olacağını vurguladı.

Düzenlemeden yararlanmak için başvurular "www.gib.gov.tr" veya "www.turkiye.gov.tr" internet adresleri üzerinden, ilgili vergi dairelerinden veya posta yoluyla yapılabiliyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)