YKS 2. ek tercihler ne zaman? 140 barajındakiler dikkat!
ensonhaber.com

YKS 2021 yılı için geçerli olacak baraj puanının düşürülmesi kararının akabinde öğrenci ve velilerin gündeminde tercih ve yerleştirme tarihleri bulunuyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2021-YKS işlemlerine mahsus olmak üzere, merkezi ve ek yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlar için "ikinci ek yerleştirme" yapılacağını açıkladı.

Adaylar, 2. ek tercihler ne zaman? sorusunu araştırıyor. Beklenen açıklama ÖSYM'den geldi. İşte YKS 2021 ek tercih tarihleri..

YKS 2. EK TERCİHLER NE ZAMAN?

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 2021-YKS Ek yerleştirme başvuruları 20-23 Eylül arasında alınacak.

KİMLER YKS İKİNCİ EK TERCİHİ YAPABİLECEK?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2021-YKS işlemlerine mahsus olmak üzere, merkezi ve ek yerleştirme işlemlerinde daha önce ilan edilmiş olan baraj puanlarında herhangi bir değişikliğe gidilmediği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Boş kalan kontenjanlar için ilave bir tercih fırsatı tanınarak TYT Puanı 140 ve üzerinde olan adaylar ile AYT/YDT Puanı 170 ve üzerinde olan adaylar için ikinci ek yerleştirme işlemleri esnasında tercihte bulunma imkanı verilmiştir. Buna göre ikinci ek yerleştirme işlemleri sürecinde TYT puanı 140 ve üzerinde olan adaylar 'önlisans programlarında', AYT/YDT Puanı 170 ve üzerinde olan adaylar 'lisans programlarında' boş kalan kontenjanlara tercihte bulunabileceklerdir."

YKS 2. ek tercihler ne zaman? 140 barajındakiler dikkat!