ÖSYM sonuç ekranı: 2021 TUS ve STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem sonuçları açıklandı mı?
ensonhaber.com

ÖSYM tarafından düzenlenen ve Tıpta Uzmanlık çalışmaları yapan adayların girmesi zorunlu olan 2021-TUS ve 2021-STS Tıp Doktorluğu sınavları, 5 Eylül tarihinde gerçekleştirilmişti.

Tıp eğitimi alan ve bu alandan mezun olan binlerce aday, 2021 TUS ve 2021 STS Tıp Doktorluğu sınavlarının sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyordu.

Peki, 2021 TUS ve STS sonuçları açıklandı mı? İşte, 2021 TUS ve STS Tıp Doktorluğu sınav sonuç ekranı...

TUS VE STS TIP DOKTORLUĞU 2.DÖNEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

5 Eylül 2021 tarihinde düzenlenen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2021-TUS 2. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2021-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem) sonuçları açıklandı.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, "5 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirdiğimiz 2021-TUS ve 2021-STS Tıp Doktorluğu (2. Dönem) sınav sonuçları açıklanmıştır. Sonuçlarınızı https://sonuc.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan öğrenebilirsiniz. Sonuçların hekimlerimize hayırlı olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

ÖSYM sonuç ekranı: 2021 TUS ve STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem sonuçları açıklandı mı?

TUS CEVAP KAĞIDI GÖRÜNTÜLEME

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, cevap kâğıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir.

Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir.

Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir.  İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

TUS VE STS SINAV SONUÇ EKRANI 2021