Zelensky'den Donbas'ta yapılan Rusya'ya katılım referandumuyla ilgili açıklama

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Birlemiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ndeki "Ukrayna'da Barış ve Güvenlik" konulu toplantıya çevrimiçi bağlantı yoluyla katıldı.

Kırım'ın ilhak edilme sürecine benzetti

Rusya’nın Ukrayna topraklarındaki Zaporijya, Herson, Donetsk ve Luhansk’ta Rusya’ya katılım için düzenlediği sözde referandumlara değinen Zelensky, referandumları Kırım'ın ilhak edilme sürecine benzetti.

"Putin ile konuşacak hiçbir şey olmayacağı anlamına gelir"

Zelensky, "Rusya'nın düzmece referandumları normal olarak görmesi, Kırım senaryosu ile Ukrayna topraklarını ilhak etme girişimi, Rusya Devlet Başkanı ile konuşacak hiçbir şey olmayacağı anlamına gelir. İlhak, onu tüm insanlığa karşı getiren harekettir. Artık dünyanın her ülkesinden böyle bir mesaja ihtiyaç var." dedi.

Zelensky'den Donbas'ta yapılan Rusya'ya katılım referandumuyla ilgili açıklama

Üç bölgede oy sayım işlemi bitti

Akşam saatlerinde tamamlanan oy verme işleminin ardından tüm bölgelerde oy sayımına geçilirken, oyların yüzde 100'ünün sayıldığı Luhansk bölgesinde halkın yüzde 98,42'si, Herson'da halkın yüzde 87,5'i ve Zaporijya’da halkın yüzde 93,11'i Rusya’ya katılmaya “evet” dedi.

Donbas Bölgesi'ndeki 3 bölgede kesin olmayan sonuçlara göre Rusya'ya katılım yönünde karar çıkarken, Donetsk Bölgesi'nde ise oy sayımının yüzde 56,85'ine tamamlandı. Donetsk’te ise sayılan oylarda şu ana kadar halkın yüzde 94,75’inin Rusya'ya katılıma “evet” dediği aktarıldı.

Donetsk'te de, diğer 3 bölge ile aynı sonucun çıkması bekleniyor.

Zelensky'den Donbas'ta yapılan Rusya'ya katılım referandumuyla ilgili açıklama