Ukrayna: Türk İHA'larını bekliyoruz
AA

Türkiye ile Ukrayna arasında savunma alanındaki iş birliği derinleşiyor.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Aleksey Neijpapa, 2021'de donanmaları için Türk insansız hava araçlarını (İHA) ve korvetlerini beklediklerini belirtti.

TÜRK İHA'LARINDAN SATIN ALACAKLAR

Neijpapa, Ukrayna medyasına yaptığı açıklamada, bu yıl Ukrayna donanması için Türk İHA'larının satın alınmasını beklediklerini ifade etti.

TÜRKİYE'DE İNŞA EDİLECEK, UKRAYNA'DA BİTİRİLECEK

İHA'ları hem denizde hem kıyıda kullanacaklarını aktaran Neijpapa, Türkiye'de inşa edilecek ve Ukrayna'da bitirilecek ortak üretim ADA tipi korvetler sayesinde de Ukrayna'nın NATO standartlarında üretim kapasitesine ulaşacağını vurguladı.

Ukrayna: Türk İHA'larını bekliyoruz

"SAVUNMA SANAYİİ İŞ BİRLİĞİ ARTARAK SÜRÜYOR"

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, geçen yıl aralık ayında Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye ile Ukrayna arasında savunma sanayii iş birliği artarak sürüyor. Başkanımız İsmail Demir'in Kiev ziyaretinde Ukrayna donanmasının ihtiyaçlarını karşılamak üzere ADA sınıfı korvet ve insansız hava araçları alanında anlaşmalar imzalandı." ifadelerine yer vermişti.

UKRAYNA, DONANMASINI GÜÇLENDİRMEYİ HEDEFLİYOR

Bir süredir Baykar tarafından üretilen Bayraktar TB2 insansız hava araçlarını kullanan Ukrayna, bunlara yenilerini eklemeyi amaçlıyor.

Ukrayna, söz konusu anlaşmalarla Karadeniz ve Azak Denizi'nde güvenliğin artırılması için donanmasını güçlendirmeyi hedefliyor.

Bayraktar TB2 SİHA bu kez yerli kamera ile vurdu ViDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)