Twitter, Trump'ın paylaşımı için manipülasyon dedi
AA

Sosyal medya platformu Twitter, ABD Başkanı Donald Trump'ın, ırkçılıkla ilgili "yalan haberler" konusunda paylaştığı videoya, "manipüle edilmiş medya" etiketi ekledi.

Trump, ülkede son günlerde gündemde olan ırkçılık konusunda basının yaklaşımını eleştirmek için bir video paylaştı.

TWITTER, MANİPÜLE EDİLMİŞ MEDYA ETİKETİ EKLEDİ

Yaklaşık 2 saatin ardından Twitter'ın, paylaşıma, "manipüle edilmiş medya" etiketi eklediği görüldü. Konuya ilişkin Trump cephesinden henüz bir açıklama gelmedi.

Trump, üzerinde oynanmış görüntüleri Twitter'dan paylaştı VİDEO

Twitter, Trump'ın paylaşımı için manipülasyon dedi

VİDEODA NE VAR

Trump, Eylül 2019'da çekilen ve internette o dönem gündem olan New York'ta beyaz ve siyah iki çocuğun yol ortasında koşarak birbirine sarıldığı anların görüldüğü videoyu kullandı.

Videonun ilk kısmında beyaz çocuğun siyahi çocuğun peşinden koştuğu anların "Trump'a oy veren ırkçı, siyahiyi kovalıyor" alt yazısıyla paylaşıldığı, daha sonra ise "gerçekte olan" başlığıyla görüntünün orijinaline yer verildiği görülüyor. Videonun sonunda ise "Sorun Amerika değil. Sorun yalancı basın." mesajı veriliyor.

TRUMP'A YANIT: AYNISINI BEKLİYORUZ

CNN International'dan görüntülerle ilgili yapılan açıklamada, "CNN bu haberi yaptı; gerçekte olanları aktardı. Sizin ırkla ilgili duruşunuz ve anket sayılarınızı da gerçekte olduğu gibi aktardık. Biz, çoçukları sömüren videolar paylaşmak yerine olguları haberleştirmeye devam edeceğiz. Sizden de aynısını bekliyoruz. Daha iyi olun." ifadeleri kullanıldı.

Twitter, Trump'ın paylaşımı için manipülasyon dedi

TRUMP - TWITTER SAVAŞI

Twitter, son günlerde sosyal medya platformlarında dezenformasyonun yayılmasının önüne geçmek için bazı paylaşımların altına eklediği "bilgiyi doğrulama" etiketini, 26 Mart'ta Trump'ın Kaliforniya eyaletindeki "uzaktan oylama" konusunda attığı tweetlere de uygulamıştı.

Trump, bunun üzerine Twitter'ı "2020 seçimlerine müdahale" ile suçlamış, "Cumhuriyetçiler, sosyal medya platformlarının, muhafazakar sesleri susturmaya çalıştıklarını hissediyor. Bunun olmasına izin vermeyeceğiz, bu platformlara ya güçlü düzenlemeler uygulayacağız ya da bunları kapatacağız." ifadesini kullanmıştı.

Twitter, Trump'ın paylaşımı için manipülasyon dedi

"TWITTER'I KAPATIRDIM"

ABD Başkanı Donald Trump, 28 Mayıs'ta sosyal medya platformlarının paylaşımlardan hukuki olarak sorumlu tutulmasını öngören bir kararname imzalamış ve "Twitter, saygın bir şirket olmasa ve hukuki hakkım olsa Twitter'ı da kapatırdım." demişti.

Twitter, Trump'ın 28 Mayıs'ta, siyahi George Floyd'un öldürülmesine karşı düzenlenen protestolara ilişkin yaptığı "Herhangi bir zorlukta biz kontrolü sağlayacağız, ancak yağma başladığında silahlar ateşlenir." paylaşımına da "şiddeti yüceltme" etiketi eklemiş, Beyaz Saray'ın paylaşımında da aynı etiketi kullanmıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)