Türkiye, Libya'ya düzensiz göç desteği kapsamında bot hibe etti
DHA

Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı, Sahil Güvenlik Teşkilatı'nın yeniden yapılandırılması kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalar dahilinde Libya'ya desteğini sürdüren Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı, işbirliği faaliyetleri de gerçekleştiriyor.

LİBYA'YA BOT VE MALZEME DESTEĞİ

Türk Sahil Güvenliği Komutanlığı, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti İçişleri Bakanlığı'na bağlı Kıyı Güvenliği Genel Yönetimi ile arasındaki iş birliği faaliyetleri kapsamında bot ve malzeme desteği sağlandı.

2 BOT İLE 2 YEDEK MOTOR HİBE EDİLDİ

Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı envanterinde bulunan 9 metre boyunda, kapalı kabinli, dıştan takma motorlu 2 bot ile 2 yedek motor ve bakım malzemesi, Libya'nın düzensiz göçle mücadelesini güçlendirmek amacıyla Libya Kıyı Güvenliği Genel Yönetimi'ne hibe edildi. Libya Sahil Güvenlik botlarında görev yapan personele onarım yöntemleri ile bakım ve idame esasları hakkında da eğitim verildi.

Türkiye, Libya'ya düzensiz göç desteği kapsamında bot hibe etti

PERSONEL EĞİTİMİ SAĞLANIYOR

Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından şimdiye kadar Libya Kıyı Güvenliği Genel Yönetimi'nin yeniden teşkil edilmesi, Libya Kıyı Güvenliği Genel Yönetimi Okulu'nun kurulması, personelin bilgi ve teknolojileri ile donatılmak üzere eğitime tabi tutulması, eğitim yönetim sistemi oluşturulması, yeni üniforma tasarımı ile tedarikine yardımcı olunması gibi pek çok konuda destek verildi.

Özellikle düzensiz göç ile mücadele kapsamında temel denizcilik, kaçakçılıkla mücadele, denizde arama- kurtarma konularında personele çeşitli eğitimler verildi.

Ayrıca Libya Sahil Güvenlik Teşkilatı'na sürekli destek sağlamak ve Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ile koordinasyonu temin etmek üzere danışman-koordinatör personel görevlendirilmesi de yapıldı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)