Tunus terörle mücadelede çağrılarda bulundu
AA

Terörle mücadele için yetkililere seslenen Tunus, Afrika Birliği (AfB) Barış ve Güvenlik Konseyi bünyesinde uzman bir ekibin oluşturulması gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, terör gruplarının yeni teknolojiyi enformasyon ve iletişim amaçlarıyla kullanmasına karşı siber güvenliğin artırılması gerektiğine dikkat çekildi.

ULUSAL STRATEJİK PLAN YAPILMASI İSTENDİ

AfB Barış ve Güvenlik Konseyi bünyesinde terörle mücadele için uzmanlardan oluşacak bir ekibin oluşturulması önerisinin yer aldığı açıklama, Tunus Dışişleri Bakanı Osman el-Cerendi'nin, Cezayir'in Vahran kentinde düzenlenen "AfB'nin 8. Barış ve Güvenlik Üst Düzey Toplantısı"na katılmasının ardından yapıldı.

Cerendi, toplantıda Afrika ülkelerinin, terör gruplarının faaliyetlerini sürdürmesi ve kendilerini modern teknolojik koşullara uyarlayacak kadar etkinliklerini finanse edebilme gücüne sahip olmalarına karşı çok boyutlu ulusal stratejik plan yapması gerektiğini ifade etti.

KONSEYDE 15 AFB ÜLKESİ BULUNUYOR

AfB bünyesinde 2002'de kurulan Barış ve Güvenlik Konseyi, Birliğin kararları doğrultusunda Afrika'nın çeşitli bölgelerinde güvenlik görevleri üstleniyor.

Konseyde üç yılda bir değişen 5 ve iki yılda bir değişen 10 olmak üzere 15 AfB ülkesi yer alıyor.

Tunus terörle mücadelede çağrılarda bulundu

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)