Trump'tan NATO yorumu yapan Macron'a eleştiri
AA & Ensonhaber

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, NATO'yu ölü bir beyin olarak tanımlayıp, Avrupa'nın müttefiklerini koruması için ABD'ye güvenemeyeceğini söylemişti.

Avrupa'nın uçurumun kenarında durduğunu belirten Macron, "Şu an deneyimlediğimiz şey NATO'nun beyin ölümüdür." dedi ve Avrupa'nın uyanması gerektiği, kendisini jeopolitik bir müşterek olarak düşünmediği sürece silineceği uyarısını yaptı.

ERDOĞAN: "SEN KENDİ BEYİN ÖLÜMÜNÜ KONTROL ETTİR"

Macron'un "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşmiştir." sözüne cevap veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "NATO'da da söyleyeceğim, önce sen kendi beyin ölümünü bir kontrol ettir." demişti.

"NATO'YA EN ÇOK FRANSA'NIN İHTİYACI VAR"

Konuyla ilgili bir eleştiri de ABD Başkanı Donald Trump'tan geldi. Trump, Macron'un açıklamasını 'nahoş' ve 'hakaret' olarak niteledi. Trump; "NATO'ya en çok Fransa'nın ihtiyacı var. Bu tarz açıklamalar çok tehlikeli. NATO'nun beyin ölümünün gerçekleştiğini söylemek çok aşağılayıcı. Fransa'nın Amerikan şirketlerine vergi uygulamasını istemiyorum, vergi uygulayacak biri varsa o da ABD'dir, Fransa değil.

"TÜRKİYE'YLE İYİ İLİŞKİLERİMİZ VAR"

Türkiye'yle iyi ilişkilerimiz var. Yeterince uzun süre sınırlarında kaldık, artık sınırlarından çekildik. İyi iş çıkarıyorlar." dedi.

Trump'tan NATO yorumu yapan Macron'a eleştiri