Trump: Yere düşen adam Antifa provokatörü
ensonhaber.com

George Floyd'un ölümüne tepki protestoları sırasında 75 yaşındaki bir adamın, ABD polisi tarafından itilerek yere düşürülmesi, sosyal medyada büyük tepkiyle karşılaştı.

New York'un Buffalo şehrinde yaşanan olayda, bir anda kendini polislerin arasında bulan Martin Gugino adlı gösterici, polislerle diyaloğa girdiği sırada aniden itilerek yere düşürüldü.

Görüntülerde bir polis, yere düşen adamı kaldırmak üzere yaklaştı, ancak bir diğer memurun engeline takıldı. ABD Başkanı Donald Trump ise söz konusu kişiye tepki gösterdi.

GÖSTERİCİ İÇİN "ANTİFA PROVOKATÖRÜ" DEDİ

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Polis tarafından itilen Buffalo protestocusu Antifa provokatörü olabilir. 75 yaşındaki Martin Gugino, polis iletişimini taradığı için geri itildi." ifadesini kullandı.

YAŞANANLAR "KURGU OLABİLİR" AÇIKLAMASI

Görüntüleri izlediğini belirten Trump, "İtildiğinden daha sert düştü." dedi ve ekledi: "Kurgu olabilir mi?"

ABD polisi, yaşlı adamın kafasını yardı VİDEO

Trump: Yere düşen adam Antifa provokatörü

POLİSLER HAKKINDA SORUŞTURMA

Olaya karışan polisler Aaron Torgalski ve Robert McCabe açığa alınarak, haklarında soruşturma başlatıldı. Polisler ise yaşananlarda suçlu olmadıklarını iddia etti.

TRUMP: ANTİFA'YI TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN EDECEĞİM

46 yaşındaki siyahi Amerikalı George Floyd'un polis gözaltısında hayatını kaybetmesi ABD'de birçok iş yerinin yağmalanması ve araçların kundaklanmasına yol açtı.

ABD Başkanı Trump, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada göstericileri işaret ederek, "Bunlar organize radikal sol gruplar, Floyd'un anısını kirletiyorlar. Onun anısı için şiddet son bulmalı. Bu kişiler, bu Antifa grubu, bunlar radikal sol kötü insanlar, bu şekilde hareket edemeyeceklerini onlara öğretmek gerek." şeklinde konuşmuştu.

Trump, sosyal medya hesabından Antifa'yı terör örgütü ilan edeceklerini duyurmuştu.

Trump: Yere düşen adam Antifa provokatörü

Trump: Yere düşen adam Antifa provokatörü

Trump: Yere düşen adam Antifa provokatörü