Trump, sosyal medyayı düzenleyecek kararnameyi imzaladı
AA

Twitter'ın sosyal medyada bilgi kirliliğini önlemek amacıyla son olarak başlattığı, bazı paylaşımların altına eklenen "bilgiyi doğrulama" etiketi, kendi tweet'lerine de uygulanan ABD Başkanı Donald Trump'ın tepkisine neden oldu.

Söz konusu uyarının gündem olmasının ardından Trump, olay hakkında Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Twitter'ı "3 Kasım'daki seçimlere müdahale etmeye çalışmak" ve "ifade özgürlüğünü kısıtlamak" ile itham etmişti.

Trump, sosyal medyayı düzenleyecek kararnameyi imzaladı

"YA DÜZENLEYECEĞİZ YA DA KAPATACAĞIZ" DEMİŞTİ

Trump, çarşamba sabahı yaptığı Twitter paylaşımında ise "Cumhuriyetçiler, sosyal medya platformlarının, muhafazakar sesleri susturmaya çalıştıklarını hissediyor. Bunun olmasına izin vermeyeceğiz, bu platformlara ya güçlü düzenlemeler uygulayacağız ya da bunları kapatacağız." ifadesini kullanmıştı.

Trump, sosyal medyayı düzenleyecek kararnameyi imzaladı

SOSYAL MEDYA KARARNAMESİNİ İMZALADI

Twitter'a yönelik eleştiride bulundan Trump, "Twitter’ın bir içeriğin doğruluğunu kontrol etmeyi ya da görmezden gelmeyi tercih etmesi siyasi aktivizmden başka bir şey değildir." diyerek, sosyal medya konusunda taahhüt ettiği kararnameyi imzaladı.

Trump, sosyal medyayı düzenleyecek kararnameyi imzaladı

"ELİMDEN GELSE TWITTER'I DA KAPATIRDIM"

Twitter'ın "bilgiyi doğrula" seçeneğini "siyasi aktivizm" olarak nitelendiren ve sosyal medya şirketlerinin "tekelcilik" yaptığını savunan Trump, "Twitter, saygın bir şirket olmasa ve hukuki hakkım olsa Twitter'ı da kapatırdım. Bu konuda avukatlar ile görüşüyoruz, hukuki bir süreç yürüteceğiz." diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)