Trump: Okullar en kısa zamanda açılmalı
AA

Colorado ve North Dakota eyalet valileri ile Beyaz Saray'da görüşen ABD Başkanı Donald Trump, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"OKULLAR, EN YAKIN ZAMANDA AÇILMALI"

ABD'deki toplam koronavirüs test sayısının 10 milyonu aştığını belirten Trump, "Bence valiler, kesinlikle okulları açmalı. Virüsün gençler üzerindeki etkisi çok az.  65 yaşın üzerindeki öğretmenler kendilerini korumak isteyebilir ama bence okullar kesinlikle en yakın zamanda açılmalı." dedi.

Trump: Okullar en kısa zamanda açılmalı

Trump,  ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci'nin, eyaletlerin virüs önlemlerini erken gevşetmesinin daha çok ölüme yol açabileceği uyarısına ilişkin, "Fauci, her tarafa oynamak istiyor. Bu açıklamasına şaşırdım. Benim için okulların açılması konusunda bu cevap kabul edilemez." diye konuştu.

Trump: Okullar en kısa zamanda açılmalı

"PENCE'İ ÖZLEDİM"

ABD Temsilciler Meclisi'ne sunulan virüsle mücadele kapsamında 3 trilyon dolarlık yeni bir ekonomik teşvik paketi konusunda Trump, bu paketin büyük ihtimalle Senato'dan geçmeyeceğini ve kendisinin de paketi desteklemeyeceğini kaydetti.

Trump, Başkan Yardımcısı Mike Pence ile Pence'in Sözcüsü Katie Miller'da koronavirüs çıkmasının ardından yüz yüze görüşmediklerini kaydederek, "Pence'i özledim." dedi.

Başkan Trump, Lindsey Graham ve bir grup Cumhuriyetçi senatörün koronavirüs salgını ile ilgili Çin'e yaptırım uygulanmasına ilişkin  sunduğu yasa tasarısına ilişkin, "Graham'e saygı besliyorum. Bu konuya kesinlikle bir bakacağım." diye konuştu.

Trump: Okullar en kısa zamanda açılmalı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)