Trump İran'ın açıklamalarını yalanladı
AA & Ensonhaber

Amerika'nın Kasım Süleymani'yi öldürmesinin ardından İran düğmeye bastı ve Amerika'nın Irak'taki üslerine füzeli saldırı düzenledi.

İran devlet televizyonu 80 Amerikan askerinin öldürüldüğünü iddia etse de Amerikan makamları bu sayıyı kabul etmedi.

Trump İran'ın açıklamalarını yalanladı

ABD Başkanı Donal Trump ise İran'ın bu iddialarına karşın açıklama yapacağını duyurmuştu.

Trump İran'ın açıklamalarını yalanladı

İran'ın saldırı iddiaları sonrası Trump, ilk kez kameraların karşısına çıkıp açıklama yaptı.

Trump İran'ın açıklamalarını yalanladı VİDEO

Trump'ın açıklamalarından satır başları:

"HİÇBİR AMERİKALI VE IRAKLI HAYATINI KAYBETMEDİ"

ABD Başkanı olduğum sürece İran asla nükleer silaha sahip olamayacaktır. Sizi bu konuda bilgilendirmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Dün akşamki saldırıda hiçbir Amerikalı yara almadı. Tüm askerlerimiz güven içinde. Çok az bir hasar sözkonusu. Amerikan güçleri herşey için hazırdır. İran şimdi ayakta duruyor, tüm dünya için iyi bir durumda olduğumuzu söyleyebiliriz. Hiçbir Amerikalı ve Iraklı alınan önlemlerden dolayı hayatını kaybetmedi. Erken uyarı sistemi kullandığımızdan dolayı. Amerika'nın kadınları ve erkekleri son derece iyi bir iş çıkardılar. Uzakta çalışıyorlar. Uzun zamandır İran'ın istikrarı bozan davranışını tolore etmeye çalışıyoruz. İran terörizmin sponsoru durumunda. Nükleer silahlar geliştirmeye çalışıyor. Biz hiçbir zaman bunun gerçekleşmesine izin vermeyeceğiz. Amerikan halkının hayatını tehdit eden bir teröristin hayatına son verdik. Kasım Süleymani'yi ortadan kaldırdık.

"KASIM SÜLEYMANİ ABD VE İRAN KANIYLA YOK EDİLDİ"

Kasım Süleymani terör örgütü oluşturdu. Kanlı savaşlara imza attı. Ortadoğu'da binlerce Amerikan askerini öldürdü ve aynı zamanda kurbanları kesti. Süleymani Irak'taki Amerikan personeline yönelik saldırı düzenlemişti, 1 Amerikalı hayatını kaybetti. Bağdat'taki Amerikan Büyükelçiliğine saldırı düzenlemişti. Süleymani hem Amerika hem İran kanıyla yok edildi. Uzun süredir yok edilmesi gerekiyordu. Teröristlere mesaj verdik, bizim halkımıza zarar vermeyin, tehdit etmeyin. Biz de İran rejimine yönelik olarak ek yaptırımlar devreye sokacaktır. Bu güçlü yaptırımlar İran davranışını değiştirene kadar etkili olacaktır. Suudi Arabistan'a yönelik saldırı sözkonusuydu, iki Amerikan dronenu düşürdüler. 2015'te yapılan saçma nükleer anlaşmasından sonra zaten davranışını değiştirdi. Amerika'ya teşekkür etmek yerine ölüm tehditleri savurmaya başladılar.