Trump: Çin'in propaganda saldırısı rezillik
AA

Washington-Pekin hattında koronavirüs tartışması büyüyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien'in ABD hakkındaki açıklamalarına, "Sözcü (Cao) Çin adına aptalca konuşuyor ve ülkesinin tüm dünyaya yaydığı acı ve kıyımın yönünü değiştirmek istiyor.

Çin'in ABD ve Avrupa üzerinden yaptığı dezenformasyon ve propaganda saldırısı bir rezillik." sözleriyle yanıt verdi.

"ABD'Yİ DOLANDIRMAYA DEVAM EDECEKLERİ KONUSUNDA UMUTSUZLAR"

Çin'in, koronavirüs salgının ilk başta durdurabileceğini ancak, bunu yapmadığını savunan Trump, "Çin, büyük bir dezenformasyon kampanyası yürütüyor.

Çünkü uykucu Joe Biden'ın başkanlık seçimlerini kazanacağı ve ben başa gelene kadarki onlarca yıldır yaptıkları gibi ABD'yi dolandırmaya devam edecekleri konusunda umutsuzlar." ifadelerini kullandı.

Trump: Çin'in propaganda saldırısı rezillik

ÇİN DIŞİŞLERİ SÖZCÜSÜ'NÜN AÇIKLAMASI

Cao, başkent Pekin’de düzenlediği olağan basın toplantısında, Trump’ın, Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) yönelik açıklamalarıyla "kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini, Çin’in koronavirüs salgınıyla mücadele çabalarını karalamaya ve ABD’nin salgınla mücadeledeki yetersizliğini örtmeye çalıştığını" savunmuştu.

Sözcü Cao, "Amerikalı bazı siyasilere, birilerini suçlamayı ve sorumluluktan kaçınmayı bırakmaya, uluslararası toplum ile iş birliğini güçlendirmeye ve salgını birlikte yenmeyi tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Trump: Çin'in propaganda saldırısı rezillik

TRUMP, ÇİN ÜZERİNDEN DSÖ'YE SAVAŞ AÇMIŞTI

ABD Başkanı Trump, pazartesi günü DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'a gönderdiği bir mektupta, esaslı reformlar yapmaması halinde DSÖ'ye sağladığı fonları 30 gün sonra "kalıcı olarak" donduracağını açıklamıştı.

Trump, 14 Nisan'da DSÖ'yü salgınla mücadelede başarısızlıkla ve Çin'e yakın durmakla suçlamış ve örgüte sağlanan finansal desteği askıya aldıklarını duyurmuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)