Terör örgütü YPG/PKK, Kamışlı ve Münbiç'te bir öğretmen ve iki çocuğu alıkoydu
AA

YPG/PKK'lı teröristlerin, Suriye'nin kuzeyindeki işgal ettikleri bölgelerde halka yönelik baskıcı tutumları devam ediyor.

Dün Münbiç'teki Arap kökenli sınıf öğretmeni Eymen Hasan ile Kamışlı'da 16 yaşındaki Muhammed İbrahim Caver ve 13 yaşındaki Veil Adnan İbrahim isimli çocuk alıkoyuldu.

DAHA ÖNCE DE 28 KİŞİYİ ZORLA KAMPLARA GÖTÜRDÜLER

Kaçırdığı çocukları sözde eğitim kamplarına götürerek zorla saflarına katan YPG/PKK'lı teröristler, 20 Ağustos'ta da Rakka ilinin batı kırsalındaki Mansura beldesine baskın yapıp 28 kişiyi alıkoyarak sözde eğitim kamplarına götürmüştü.

Terör örgütü daha önceki dönemlerde de Suriye'de işgali altındaki bölgelerde çok sayıda kız ve erkek çocuğunu kaçırarak, zorla silahlı kadrosuna katmıştı.

Terör örgütü YPG/PKK, Kamışlı ve Münbiç'te bir öğretmen ve iki çocuğu alıkoydu

PKK'NIN ÇOCUK SAVAŞÇILARI, ABD RAPORUNDA

Terör örgütü YPG/PKK'nın çocukları savaştırması, ABD Dışişleri Bakanlığının 26 Haziran'da yayımladığı 2020 İnsan Kaçakçılığı Raporu'nda da yer almıştı.

Raporda, "YPG, Suriye'nin kuzeybatısındaki sığınma kamplarından 12 yaşındaki kız ve erkek çocuklarını bile zorla silah altına almaya ve kullanmaya devam etti." ifadesine yer verilmişti.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, 16 Ocak 2020'de yayımladığı raporda, YPG/PKK'lı teröristlerin, Suriye'de çocukları savaşçı olarak kullandığına dair yeni bulguları paylaşmıştı.

Öte yandan, BM Genel Sekreteri'nin "silahlı çatışmalarda çocuklar" konusundaki özel temsilcisi Virginia Gamba, 29 Haziran 2019'da, BM Cenevre Ofisi'nde bir araya geldiği terör örgütü YPG/PKK elebaşlarından "Mazlum Abdi" kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile, "örgütün, bünyesindeki çocuk savaşçıları bırakması için" eylem planına resmi törenle imza atmıştı.

Sonrasında bu durumun son bulduğuna ilişkin BM veya diğer uluslararası kurumlarca herhangi bir rapor yayımlanmadı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)