Tahran'da, maske takma zorunluluğu getiriliyor
İHA

İran Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi, ülkedeki koronavirüs salgınına ilişkin devlet televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Ülke genelinde birçok eyaletin kırmızı seviyede olduğunu belirten Herirçi, "Tahran'da 1.793 kişi koronavirüs teşhisi ile hastanelerde yatmakta. Bunlardan 948 kişi solunum cihazına bağlı" ifadesini kullandı.

"HASTANELER DOLDU"

Tahran'da hastane yataklarında doluluk oranının aşıldığını kaydeden Herirçi, "Şu an 311 kişi hastanelerin acil servislerinde yatış yapmak için bekliyor. Çünkü bazı hastanelerimizde doluluk oranı arttı. Elbette 24 saat içerisinde bu sorun çözülmüş oluyor" dedi.

TAHRAN'DA MASKE TAKMAK ZORUNLU OLACAK

Herirçi, koronavirüs ile etkin mücadele edebilmek için cumartesi gününden itibaren Tahran'da maske kullanımının zorunlu olacağını belirterek, "Maske takmayanlara yönelik cezai işlem de uygulanacak. Ceza miktarının ne kadar olacağını daha sonra belirleyeceğiz" ifadesini kullandı.

Başkent Tahran ve diğer eyaletlerde uygulanan yasaklar sonrası halkın şehirlerarası seyahatlere çıkmasından endişe eden Herirçi, İranlılardan evlerinde kalmalarını ve sağlık protokollerine uymalarını istedi.

Tahran'da, maske takma zorunluluğu getiriliyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)