Suudiler korona ile mücadelede kendilerini övdü
ensonhaber.com

Dünya üzerinde koronavirüsün açtığı tahribata karşı mücadele devam ederken, Suudiler bu konuda kendileini öve öve bitiremedi.

Suudi yatırımcı ve analist Muhammed eş-Şeribi yayınladığı makalede, Batılı ülkelerin koronavirüs salgınında kargaşa, korku ve belirsizlik nedeniyle felce uğradığını, Suudi Arabistan'ın ise cesur ve hızlı bir şekilde yanıt verdiğini iddia ederek, Selam yönetimini övdü.

"BRİTANYALILARIN GÜNLÜK HAYATI MÜLTECİLERİNKİYLE KIYASLANDI"

Şeribi, salgın altında Suudilerin günlük yaşam gerçekliğinin Batılı güçlerin vatandaşlarının yaşadığından farklı olmadığına dikkat çekerek, "Yorum yapanlar Britanyalıların günlük hayatını mültecilerinkiyle kıyasladı ve salgının gerekli şekilde ele alınmaması halinde yaklaşmakta olan insani krize karşı uyarılarda bulundu. Bu kaygılar, dizginlenemez fahiş fiyatlara, panikle alışveriş yapmaya ve stoklamaya yol açarak halkın temel ihtiyaç maddelerini satın almasını da olumsuz etkiledi.

Suudiler korona ile mücadelede kendilerini övdü

"SUUDİ HALKI ALIŞVERİŞİN TADINI ÇIKARIRKEN, BATI DÜNYASI TEMEL GIDALAR İÇİN KAVGA EDİYOR"

Buna karşılık Suudi Arabistan, halkının çıkarlarını ilk günden korudu; vatandaşlar ve orada ikamet edenler süpermarkette seçim yapmanın tadını çıkarırken, Batı dünyasında alışveriş yapanlar, ailelerine temel gıdaları temin etmek için mücadele veriyor, bazen de kavga ediyor. Bu bir tesadüf değil; Krallığın halkıyla açık ve şeffaf iletişimi de dahil olmak üzere duruma zamanında ve dikkatle yanıt verme başarısının bir sonucu." ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan tarafından fonlanan Independent Turkish de Suudi yatırımcının bu sözlerini, okuyucularına servis etti.

Kısa süre sonra silinen tweet, sosyal medyada alay konusu oldu.

Suudiler korona ile mücadelede kendilerini övdü

Suudiler korona ile mücadelede kendilerini övdü