Sosyal medya platformlarının ABD seçim sürecindeki tutumları
AA

ABD, yeni başkanını seçmek için sandığa gitti.

Seçim öncesi anketlerin aksine, başa baş giden yarış henüz sona ermiş değil.

Kritik eyaletlerde oy sayım işlemleri devam ederken, sosyal medya özellikle Donald Trump tarafının seçmenlerini yönlendirmek için kullandığı en önemli platform oldu.

PLATFORMLARIN MÜDAHALESİ

Twitter, Facebook ve YouTube da ABD seçimiyle ilgili yanlış bilgilendirme içeren paylaşımlara farklı şekilde müdahale etti.

CNN'deki habere göre, Twitter, kullanıcıların yanıltıcı gönderileri paylaşmalarını sınırlarken Facebook ise yanlış bilgi etiketlerine uyarı koyarken, paylaşımları engellemedi. YouTube ise ABD seçim sonuçlarının nihai olmayabileceğini hatırlatan bir etiket koydu.

"YANLIŞ YÖNLENDİRİYOR OLABİLİR"

ABD Başkanı Donald Trump'ın rakiplerinin "seçimi çalmaya çalıştığı" iddiası, Twitter tarafından etiketlendi. Twitter, Trump'ın paylaşımına, "Bu tweet'te paylaşılan içeriklerin bir kısmı veya tümü tartışmalıdır ve bir seçime ya da başka bir toplumsal sürece katılma konusunda yanlış yönlendiriyor olabilir." etiketini ekledi.

Twitter, bu tür paylaşımlarla ilgili cevapların ve beğenilerin silinmesi gibi bazı sınırlamalar getirdi.

"OYLAR HALA SAYILIYOR"

Trump'ın aynı paylaşımına Facebook, "seçimlerin nihai sonuçlarının ilk baştaki oy sayımından farklı olabileceğiyle" ilgili bir etiket koydu.

Facebook, Trump'ın "Açıklama yapacağım. Büyük bir zafer!" paylaşımına da "Oylar hala sayılıyor. ABD 2020 Başkanlık Seçiminin kazananı henüz belli değil." şeklinde bir uyarı etiketi ekledi.

YouTube, seçimle ilgili arama sonuçlarının üzerine "Seçim sonuçları kesin olmayabilir" yazan bir bilgi paneli koydu.

YouTube, seçim günü sonuçları bildirdiğini iddia eden farklı hesaplardan yapılan bazı canlı yayınları kapattığını ayrıca bazı videolarda yanlış bilgiler içeren reklamları kaldırdığını da açıkladı.

Sosyal medya platformlarının ABD seçim sürecindeki tutumları

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)