Rusya'dan petrol açıklaması: Tavan fiyat uygulayan ülkelere akış kesilecek

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle ABD ve Avrupa ülkelerinin çoğunluğu ile Rusya'nın karşısında yer almayı tercih eden ülkelerin bulunduğu blok, Rusya'ya karşı yeni yaptırımlara hazırlanıyor.

Rusya'nın Avrupa'ya sattığı doğalgazı kesmesi sonrası, G7 ülkeleri de Rus petrolüne tavan fiyat uygulanması önerisinde bulundu..

Rusya, Batılı ülkelerin bu önerisine tepki gösterdi.

"Tavan fiyat uygulayan ülkelere petrol akışını durdururuz"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, böyle bir ihtimalin küresel enerji piyasasına büyük zarar verebileceğini söyledi.

Bu kararı uygulamaya koyan Batılı ülkelere Rusya'dan petrol akışının kesileceğini belirten Zaharova, "Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması tek başına bir piyasa önlemi değil aynı zamanda piyasa karşıtı bir önlemdir. Bu, tedarik zincirini bozar, küresel enerji piyasasındaki durumu da önemli ölçüde karmaşıklaştırır. Petrol fiyatlarına sözde tavan fiyat uygulaması getirilmesinin sadece piyasa dışı bir mekanizma olmadığını bunun piyasa karşıtı bir önlem olduğunu defalarca söyledik." diye konuştu.

Açıklamalarında, Ukrayna ile ilgili de önemli ifadelere yer veren Zaharova, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak'ın 6 ay içinde Yalta'da basın toplantısı düzenleyeceklerine dair konuşmasına da yanıt vererek, "Daha büyük bir gazeteci grubuyla gelsinler ki her şeyi daha iyi görsünler." dedi.

Rusya'dan petrol açıklaması: Tavan fiyat uygulayan ülkelere akış kesilecek