Rusya, yeni füze denedi
DHA

Rusya Savunma Bakanlığı, yeni nesil hava savunma füze sisteminin test görüntülerini paylaştı.

Rusya Devlet Başkanı Vlamidir Putin, geçtiğimiz hafta Federal Meclis’in üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, "Nükleer silahlar da dahil askeri teçhizatımızı yeniliyoruz." demişti.

YENİ NESİL HAVA SAVUNMA FÜZE SİSTEMİ TESTİ

Bakanlığın, Putin'in açıklamasının ardından yeni nesil hava savunma füze sistemine ait test görüntülerini yayınlaması dikkat çekti.

Kazakistan'daki Sary-Shagan test sahasında yapılan füze denemeleri hakkında açıklama yapan Rusya Havacılık ve Uzay Kuvvetleri’ne bağlı Tümgeneral Sergey Grabchuk, test edilen yeni nesil savunma sistemlerinin hedeflerini istenildiği gibi vurduğunu açıkladı.

Rusya'dan yeni füze denemesi ViDEO

SAVUNMA SİSTEMİ YETENEKLERİNİ ARTIRACAK

Geçen yılın kasım ayında Sary-Shagan test sahasında yeni nesil füze savunma sistemi testlerinin yapılmaya başlandığını ilan eden Rusya Savunma Bakanlığı, bundan önce yeni sistemin Kasım 2017, Aralık 2018 ve 2019’un yaz aylarında da denendiğini açıkladı.

Sistemin, test aşaması bittikten sonra faaliyette olacağını bildiren Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, füze savunma sisteminin Moskova ve bölgeleriyle birlikte Rusya'nın orta bölgelerindeki sanayi bölgelerindeki hava savunma sistemlerinin yeteneklerini artıracağı ifade edildi.

Uzmanlar, yeni nesil savunma sistemlerinin şu an faaliyette olan A-135 roketlerinin yanında yer alması planlanan 53T6M sistemlerinden bahsedildiğini belirtti.

Rusya, yeni füze denedi

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)