Rusya, Donetsk'te öldürdüğü yabancı paralı savaşçının sayısını açıkladı

24 Şubat'ta başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı, yaklaşık 5 aydır devam ediyor.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta Rus ordusunun faaliyetleriyle ilgili başkent Moskova'da bilgi paylaşımında bulundu.

"Donets'te yaklaşık 250 yabancı paralı savaşçıyı yok ettik"

Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde paralı savaşçıların geçici olarak bulunduğu merkezin yüksek hassasiyetli füzelerle vurulduğunu belirten Konaşenkov, "Saldırıda 250'ye kadar yabancı militan, 7 zırhlı araç ve 12 özel araç yok edildi." dedi.

Çerkası bölgesinde yaklaşık 60 Ukraynalı askerin, 2 çok namlulu roketatar ile 4 topçunun yüksek hassasiyetli silahla imha edildiğini aktaran Konaşenkov, Donetsk bölgesindeki bir tren istasyonunda 10'dan fazla "Grad" çok namlulu roketatar ile 8 zırhlı araç ve bir askeri havaalanında bulunan 2 "Mi-8" helikopterin vurulduğunu kaydetti.

Rusya, Donetsk'te öldürdüğü yabancı paralı savaşçının sayısını açıkladı

"Ukrayna'ya ait 3 bin 158 obüs ve hava topu, 4 bin 392 özel askeri aracı yok ettik"

AA'da yer alan habere göre, Ukrayna ordusuna ait 14 yönetim merkezi ile 3 mühimmat ve yakıt deposunun Rus hava muharebe taktik birlikleri ile füze ve topçu birliklerince yok edildiğini aktaran Konaşenkov, 6 insansız hava aracının düşürüldüğünü ifade etti.

Konaşenkov, "Ukrayna’ya ait bugüne kadar 257 uçak, 142 helikopter, 1564 insansız hava aracı, 356 hava savunma füze sistemi, 4 bin 99 tank ve zırhlı araç, 759 çok namlulu roketatar, 3 bin 157 obüs ve havan topu, 4 bin 392 özel askeri araç yok edildi." ifadesini kullandı.

Rusya, Donetsk'te öldürdüğü yabancı paralı savaşçının sayısını açıkladı