Rusya: ABD, Türkiye'nin egemenliğinden rahatsız
ensonhaber.com

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Rus S-400 hava savunma sistemleri ABD'nin güvenliğini tehdit ediyor." iddiasında bulunmuştu.

Türkiye'nin ABD'den Patriot talebinin karşılanmadığı gerçeğini görmezden gelen Blinken, "Türkiye ve bütün ABD müttefiklerinin Rusya savunma sistemlerinden kaçınmaları çok önemli." diye konuşmuştu.

MOSKOVA'DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Rusya, Washington'dan S-400 konusunda yapılan açıklamaları değerlendirdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Türkiye’nin egemenliği ABD ve NATO’yu endişelendiriyor." dedi, bu nedenle Ankara aleyhine "sert açıklamaların" yapıldığını belirtti.

Rusya: ABD, Türkiye'nin egemenliğinden rahatsız

"ANKARA'YA SES ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Moskova merkezli Channel One televizyonunda konuşan Peskov, "Türkiye’nin gelişmesinin egemen seyrine olan bağlılığı oldukça güçlüdür ve genellikle daha fazla dikkat edilmesi gereken bir konudur." ifadesini kullandı.

Rus sözcü, Ankara'nın egemenliğinin ABD ve NATO için endişe kaynağı olduğu görüşünü paylaşarak, "ABD'nin S-400'lerle ilgili durumda Ankara'ya ses çıkarmaya çalıştığını" dile getirdi.

Rusya: ABD, Türkiye'nin egemenliğinden rahatsız

"ERDOĞAN'IN TÜRKİYE'Yİ İLERİYE GÖTÜRMESİ..."

Dmitri Peskov, "Ankara’nın diğer eylemleri açıkça gösteriyor ki, Washington, (Cumhurbaşkanı) Erdoğan’ın Türkiye’yi güvenle ileriye götürmesinden hoşlanmıyor." diye konuştu.

Peskov, ABD ve NATO'nun "daha yumuşak başlı" bir Türkiye görmek istediğini ifade etti.