Rus basını: Kamala Harris, 2024'te ABD başkanlığına hazırlanıyor
ensonhaber.com

Henüz açıklanmayan resmi sonuçlara göre ABD'nin 46. başkanı seçilen Joe Biden, görevi Donald Trump'tan devralmak için gün sayıyor.

Rus basınında şimdiden Joe Biden sonrası dönemin analizleri yapılmaya başladı.

BIDEN'DAN SONRA HARRIS GELECEK ANALİZİ

Moskova merkezli Russia Today'da yer alan "Joe Biden'ı unutun. Büyük haber, 2024'te başkanlık görevini devralmak üzere hazırlanan Kamala Harris" başlıklı görüş yazısında Biden'ın 4 yıllık görevi sonunda 82 yaşında olacağı ve bir sonraki dönem için yarışmasının ihtimal dahilinde görülmediği kaydedildi.

"2032'YE KADAR..."

Harris'in, Biden'ın muhtemel halefi olacağının şimdiden belli olduğu ifade edilen yazıda, "Bu seçim, 2032'ye kadar Amerika'nın geleceğini belirlemiş olabilir." denildi.

Rus basını: Kamala Harris, 2024'te ABD başkanlığına hazırlanıyor

"BIDEN'IN YAŞI İLERLEDİ"

20 Kasım'da 78 yaşına girecek olan Joe Biden'ın ilerlemiş yaşına işaret edilirken, Demokrat ismin 4 yıllık döneminin ardından çekileceği görüşü paylaşıldı. CNN'in program sunucusu Anderson Cooper'ın ve eski Başkan Baracak Obama'nın eski kampanya yöneticisi David Axelrod'un bu fikri birkaç gün önce dile getirdiği anımsatıldı.

"HARRIS'İN ŞANSI YÜKSEK"

Bu gelişmeler ışığında bayrağı devralacak şansı en yüksek adayın Harris olacağı, 2024'te yönetimi üstlenerek, 2028'de tekrar kazanacak şekilde konumlandırıldığı ifade edildi.

56 yaşındaki Harris için yaş sorununun olmadığı ve ABD'nin 47. başkanlığı için hazırlandığına dikkat çekildi.

Rus basını: Kamala Harris, 2024'te ABD başkanlığına hazırlanıyor

CNN yorumcusu, Biden'ın kazandığını öğrenince ağladı ViDEO